Powered by Jasper Roberts - Blog

Vallmokaka med Citron

 
Nu ni, efter flera veckors tystnad är jag tillbaka -för stunden i alla fall. Det rullar på, veckorna bara susar förbi!
Vallmokaka med citronsmörkräm och täckt med fransk maräng har bakats idag. Mmmm!
Jag kan tyvärr inte lämna ut hela receptet, men själva kakan kan jag väl bjuda på ;) Detta recept är till en form på 15 cm, dubbla receptet om du gör det i en större form.
 
VALLMOKAKA MED CITRON
 
50 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 ägg
1 1/4 dl socker
1 dl creme fraiche
½ burk blå vallmofrön
skalet och saften från ½ citron
 
Smält smöret och låt det svalna. Under tiden vispar du ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggen. Tillsätt smör och creme fraiche och rör till en jämn smet. Tillsätt sist citronskal- och saft, samt vallmofrön.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-35 min. 
 
Tårtor & Rulltårtor, matbröd & fikabröd | vallmokaka | |
#1 - - Hannah:

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! :) (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av bloggtävlingar? Kika då in i inlägget "Fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag! ;)

#2 - - KassandraPalma:

ååh så gott!

#3 - - Mirjam Wallmark:

Mums vad gott det ser ut! Hoppas du får en fin vecka :) kram

#4 - - Matilda:

Gud vad duktig du är! Riktigt fin blev den, vill också kunna baka så där.. ;)

#5 - - Evelina:

oj vad gott!!

#6 - - Lisa:

Smarrigt...nytt för mig att baka med vallmo...

Kika gärna in på min nya blogg! :)

#7 - - s a r a h m o b e r g:

Åh, ser ju jättegott ut :D

#8 - - Jasmine:

Den ser god ut och bilderna är väldigt fina. :)
Kram

#9 - - Katarina:

Ååh jag bakade den efter receptet i Buffé tidningen, så god!

Svar: Det här receptet kommer dock inte därifrån :)
Marias bakglädje

#10 - - Robex Lundgren:

åh vad gått

#11 - - ♫♪ sandra:

åh detta recept lades till bland bokmärkena, tack för tipset!

#12 - - Annster:

Så gott det ser ut.
Aldrig prövat tidigare :)

#13 - - Alexandra:

Gud vad gott! I Ungern är det en specialitet att baka av vallmofrön. Finns x antal olika bakelser med de i :) MUMS

Upp