Pannacotta är en av mina absoluta favoritdesserter. Den går att variera i näst intill oändlighet och jag älskar krämigheten i den. Dock kan den ju bli lite mäktig när den är gjord på bara grädde -inget fel i det, jag gillar mäktiga desserter men ibland kan det vara gott att avsluta en middag med något som inte är riktigt fullt så mastigt. Då passar denna utmärkt!
YOGHURTPANNACOTTA 4 p
2 ½ dl grädde
1 ½ dl turkisk yoghurt (eller vanlig naturell yoghurt)
2 ½ msk socker
1 vaniljstång
1 ½ gelatinblad
Koka upp grädde tillsammans med socker och frön från vaniljstång + vaniljstången. Låt koka i ca 10 min för att få ut maximalt med smak ur vaniljstången. Under tiden lägger du gelatinbladen i blöt i kallt vatten och mäter upp yoghurten. Väljer du turkisk yoghurt kan det vara bra att röra den slät, så den lättare går ihop med grädden.
Krama ur och tillsätt gelatinbladen i den varma grädden. Rör sedan ner yoghurten och rör till en jämn smet. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen att stelna i ca 5 timmar. Servera gärna med bär och frukt.
#3 -
-
Citroncest - matblogg från Italien:
Tänk att en gräddig dessert kan se så fräsch ut! Mums!
Svar:
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos
#4 -
-
Fani:
Yoghurtpannacotta lät och såg verkligen jättegott ut. Gillar hur du serverar dem också, så fint!
Svar:
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos
#19 -
-
Anonym:
Mums!
#20 -
-
Anonym:
Mums!
#28 -
-
Louise:
Det där var nog den finaste presentationen jag någonsin sett av den efterrätten!! Älskar burkarna! :D
Svar:
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos
#38 -
-
Magdalena:
Så otroligt inbjudande och fina bilder. Skulle verkligen inte tacka nej till en yoghurtpannacotta.
Magdalena
Håller med dig, panna cotta är typ det bästa jag vet :) Men jag gör den också gärna på yoghurt ibland.