Marmeladkonfekt - Hjortron


Nu har jag testat. Jag gjorde en pure på svarta- och röda vinbär, lingon och blåbär. Hoppas det stelnar nu bara... :)
Nu har jag testat. Jag gjorde en pure på svarta- och röda vinbär, lingon och blåbär. Hoppas det stelnar nu bara... :)
Jag kan väl säga att det gick sådär. I ytterkanterna stelnade det, men i mitten är det mos :/ Kan man koka om det tror du eller är det bara att ta fram skedarna? Väldigt intensiv och god smak annars. Jag silade puren, kanske man skulle kokt den med kärnorna och eventuellt silat den efter?
Ja, den tjocknade runt kanterna. Jag kokte ca 35 min. Vet du, jag skar det som gick i bitar och sen har allt legat framme på bakplåtspapper hela dagen (jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med det :) ). Nu har den torkat och jag har skurit den i bitar.
Jag har aldrig lyckats med marmeladgodis. Hjortron lät väldigt gott. Köper du färdig pure eller för du den själv?