Powered by Jasper Roberts - Blog

Klassiska Vaniljhjärtan

 
Småkakor har aldrig riktigt varit min grej, dock har jag länge velat prova att göra vaniljhjärtan. Så nu i veckan kom mina nyköpta hjärtformar så då hade jag ju inga ursäkter längre! Lite trixigt är det med att kavla ut degen och få den i formarna utan att den går sönder, men det gick över förväntan! Degen blev dessutom riktigt bra och frasig :)
 
Jag har redan börjat klura på eventuella smaksättningar, utöver vaniljen. Vi får se om jag kommer på något som känns spännande nog att prova.
 
MÖRDEG
 
200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 nypa salt
1 ägg
5 ½ dl vetemjöl
 
Rör smöret mjukt. Tillsätt sedan övriga ingredienser och kör degen tills den precis går ihop, den kan vara något smulig, så du kan arbeta ihop det sista med händerna. Platta till degen och plasta in den ch låt vila i kylen i 30 min. Medan du väntar gör du vaniljkrämen.
 
VANILJKRÄM
 
2 äggulor
1 msk maizena (majsstärkelse)
2 ½ msk strösocker
½ vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl mjölk
1 msk smör
 
Häll alla ingredienser utom smöret, i en kastrull. VÄrm under konstant omrörning tills krämen tjocknar och det blir tydliga spår av vispen. Ta av från värmen och rör ner smöret. Låt sedan krämen svalna.
 
MONTERING
 
Kavla ut lite mer än hälften av degen ca 2-3 mm tjock. Rulla upp egen på kaveln och rulla ut över formarna. Hjälp degen att sjunka ner i formarna genom att försiktigt lyfta och trycka ner degen. Tryck lätt kaveln mot formarna för att stansa ut dem. 
 
Fyll vaniljkrämen i en spritspåse (eller klicka ut med sked) och spritsa ut i dina hjärtan. 
 
Upprepa sedan det första momentet -alltså, kavla ut degen och lägg över dina nu fyllda formar, rulla kaveln över formarna lite lätt för att stansa ut dem. Placera formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 15 min. Låt svalna och ta sedan ut ur formarna och pudra kakorna med florsocker.
småkakor/skorpor | klassiska vaniljhjärtan, vaniljhjärtan, hjärtformar, vaniljkräm, mördeg | |
#1 - - Silja:

GOOOTTT

#2 - - sanna hyvärinen:

Oh undrar om jag ska överraska mamma med dessa nästa måndag när hon ska bjuda sina vänner på partylite kväll :)

#3 - - Märta:

Oj vad gott! Och vilka estetiska bilder :-)

Svar: Tusen tack! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#4 - - iseedeeskitchen:

Åh, de är mina absolut favorita. Men det tar så långt tid att göra de själv.

Upp