Powered by Jasper Roberts - Blog

Rabarbercheesecake utan ugn

 
Det var väldigt länge sedan jag bakade en cheesecake. Jag föredrar dessa "no bake"-varianter, som varken kräver ugn eller frys, utan sätter sig efter några timmar i kylskåpet. Dom känns lyxiga, tycker jag :) Jag gjorde supergod rabarbersaft här om veckan, och tänkte att det vore ju himmelskt att smaksätta en cheesecake med den. Givetvis kan du byta ut saften mot vilken sort du vill, tänk dock på att om du använder köpe-saft kan du behöva minska mängden eller spä ut den en aning, då den är starkare än hemmagjord saft.
 
RABARBERCHEESECAKE
 
botten:
 
150 g digestivekex (eller annat kex)
75 g smält smör
 
1. Krossa kexet till småsmulor.
2. Häll över det smälta smöret och häll sedan ut i en form, ca 24 cm, och tryck till ordentligt. Ställ in i kylen.
 
cheesecake-smet:
 
400 g färskost
3 dl grädde
1 ½ dl socker
1 krm vaniljpulver
2 ½ dl konsentrerad saft
4 ½ gelatinblad
 
1. Vispa grädde och färskost fluffigt, tillsätt socker och vanilj.
2. Rör i saften. 
3. Lägg gelatinbladen i blöt och värm under tiden upp en liten mängd smet i kastrull. Rör sedan ner gelatinbladen. Låt svalna lite.
4. Häll över gelatinsmeten till övrig smet under omrörning. Häll sedan smeten ver kexbottnen. Låt stå i kylen i minst 4 timmar.
 
Gele:
 
1 ½ dl konsentrerad saft
½ dl vatten
3 gelatinblad
 
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Värm upp vatten och saft. Lägg i gelatinbladen och rör om.
3. Häll över din cheesecake och låt stelna i kylen, tar ca 1 timme.
 
 
Cheesecake | Cheesecake, no bake cheesecake, rabarbercheesecake, baka med rabarber | |
#1 - - Liselotte Bergstedt:

Hej! Låter jätte gott - har du receptet på rabarbersaften du använde?

Svar: Tack! Jag skulle lägga upp den men igår kraschade min dator 😭
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

#2 - - Anonym:

Kan denna användas som tårtfyllning i ett tunnare lager?

Svar: Det borde funka :)
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

#3 - - Josefin:

Hej Maria!
Du har en fantastisk blogg ska du veta!
Hur många räcker detta receptet till ungefär?
Kramar!

Svar: Tack så mycket! Absolut 12 ganska generösa bitar om du gör i en 24cm form :)
Marias Bakglädje / Maria Walkeby Roos

#4 - - veckomagasinet anne von porat:

Måste testa denna cheesecake

#5 - - Marie Bergman:

Ser helt magiskt gott ut =)

#6 - - Lillemmish - mode - inspo - mamma:

wow så smarrigt!!

ha en toppen dag
kramizz

#7 - - Carina:

Ser jättegott ut!

#8 - - Siri:

Gud vad god den ser ut, måste verkligen provas!

#9 - - Emelie:

Fy bubblans så gott!! Jag föredrar också no-bake varianterna på cheesecake framför ungsbakad/fryst. Min favorit är att göra med vit choklad och någon bärtopping, typ hallon, passionsfrukt, mango, blåbär (ja det kan ju varieras på så många sätt!) Men måste ju så testa denna variant pga RABARBER<33

#10 - - Hanna Karlsson:

Åh så god den låter!

#11 - - JULIA:

Hej! Ser supergott ut! Funderar på att göra denna fast med jordgubb istället. Hur koncentrerad bör saften vara? Jag har 1+7-saft hemma men har du gjort detta på hemmagjord saft är kanske denna saft för stark? Hur stark var saften du använde? (Alltså hur mycket behövde man spä ut den med vatten?)

Tack på förhand!

Upp