Syndig Chokladtårta

Jaaa jag gillar choklad, okej? :) Med tanke på hur mycket man kan göra med just choklad så är väl det fullt förståeligt, tycker jag! Den här gången blev det en maffig chokladtårta, spacklad med mörk chokladganache. Detta gick inte va för hacker ska ni veta! :)
CHOKLADTÅRTA
200 g smör, rumsvarmt
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg, separerade
5 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk
200 g mörk choklad
Vispa smör, socker och sirap till en smidig kräm. Tillsätt sedan en äggula i taget under vispning. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, sikta sedan ner i smörkrämen. Tillsätt mjölken. Smält chokladen och vänd ner i smeten. Vispa till sist upp äggvitorna till ett skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i 3 lika stora formar som du smörat och mjölat. Mina formar var 20 cm. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18 min.
GANACHE
200 g mörk choklad av god kvalité
2 ½ dl grädde
1 nypa flingsalt
1 klick smör
Ganachen görs med fördel dagen innan tårtan ska ätas. Koka upp grädden, och tillsätt den finhackade chokladen och flingsalt. Rör om tills krämen gått ihop och all choklad smält. Lägg sedan i en klick smör och rör tills smöret gått in i chokladkrämen. Häll upp i en skål och låt stå i rumstemperatur, gärna över natten. Fördela sedan ganachen över dina bottnar, och spackla till sist hela tårtan med den. Toppa med tex färska bär.
