Mojito-Kladdkaka
Något som är ganska poppis just nu i bak- & blogg världen är ju att kombinera två olika bakverk till ett. Typ kladdkakebullar, dammsugarrulltårta osv.. Jag kände att det kanske vore kul att försöka med något sådant själv :)
Jag älskar mojito och kladdkaka är aldrig fel.. Så -en kladdkaka med smak av lime och mynta = Mojito!
Det här kan vara sommarens fräschaste kladdkaka. Suveränt med en klick vispad grädde till. Det här, det är kärlek det! Hoppas svärmor och övriga provsmakare anser samma sak :) Jag gjorde denna i en form på 20 cm, gör du den i en standardform (23-24 cm) så går det alldeles utmärkt att dubbla receptet.
MOJITO-KLADDKAKA
2 ägg
100 g smält smör
50 g vit choklad
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
1 lime (saft + skal)
1 kruka mynta
1. Smält smöret och hacka chokladen, blanda sedan ner chokladen i det smälta smöret.
2. Rör ihop de torra ingredienserna i en separat bunke. Blanda ner i smöret.
3. Rör ner ägg, limesaft+skal, och finhackad mynta.
4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i en form på 20 cm i 7 min.
5. Låt kakan kallna, servera sedan med en klick grädde.