Powered by Jasper Roberts - Blog

Snöiga Brända Mandlar

 
Något som jag tycker är både gott och fint är brända mandlar. Dessutom är det busenkelt att göra! Att ha dessa framme i en skål på julaftonskvällen bland de andra godsakerna skulle absolut inte vara fel. Eller varför inte göra små söta strutar att fylla och hänga i granen eller ge bort till någon du tycker om? Hemmagjort uppskattar då i alla fall jag väldigt mycket!
 
Du behöver:
 
2 dl florsocker
200 g hel mandel
ca 1 dl florsocker till fördelningen
 
Häll 2 dl florsocker i en kastrull, gärna med tjock botten. När florsockret börjat smälta tillsätter du mandeln. Rör om hela tiden tills allt florsocker har smält och lagt sig runt mandeln. När mandeln börjar knäppa är det klart. Häll upp på bakplåtspapper och puddra över lite florsocker i taget medan du delar på mandlarna med sleven och en gaffel. När det svalnat lite kan du börja dela dem med händerna. Pudra över florsocker så dem är vita och fina. låt svalna. Klart!
 
Marias Jul | Brända mandlar | |
#1 - - matmedmera:

Dessa gjorde jag en gång utan att lyckas. Efter att tittat på dina brända mandlar fick jag lust att försöka igen

Svar: Hm vad var det som gick fel? Dom är enkla och så himla goda! :)
Marias bakglädje

#2 - - vonskareng:

åååh tackar för detta recept!

Upp