Powered by Jasper Roberts - Blog

Brownies med Karamellpopcorn

 
Tänka sig, jag har bakat två gånger på en vecka! det var verkligen länge sedan det hände sist. Jag bakade dessa supergoda brownies toppade med karamellpopcorn, för att stilla mina cravings. Choklad funkar alltid! Och med dom söt/salta popcornen på toppen så blev det här en tiopoängare direkt! Jag hade dock lite svårt för att låta bli att äta upp popcornen, då dom är jättegoda att äta för sig också :)
 
BROWNIES
 
125 g smör
2 ½ dl socker
4 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 nypa flingsalt
200 g mörk choklad
 
Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa under tiden ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Blanda sedan ner i ägg/sockerblandningen. Rör till sist i den smälta chokladen och smöret. Häll upp i en form som är ca 30x20 cm. (formen ska vara klädd med bakplåtspapper) Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min. Ta ut och låt kakan svalna.
 
KARAMELLPOPCORN
 
knappt ½ påse saltade, poppade popcorn
2 dl socker
100 g rumsvarmt smör
 
Smält sockret i en tjockbottnad stekpanna. När sockret smält och är ljusbrunt, klickar du i smöret. Det blir klumpar till en början, men fortsätt röra tills karamellen går ihop och smöret gått in i karamellen. Tillsätt sedan popcornen och rör om så karamellen täcker. Häll över kakan och ställ svalt så att karamellen stelnar. Skär sedan upp i bitar.
 
Kladdkakor | brownies, karamellpopcorn, karamell, brownie med karamellpopcorn, popcorn | | 6 kommentarer |

Vanilla Chai Cupcakes

 
Det blir långt mellan gångerna som det uppdateras här, och jag vet, jag säger varje gång att jag ska försöka bli bättre på att uppdatera men än har det itne blivit någon skillnad. Det har varit en tuff höst och vinter fram tills nu. Nu hoppas jag verkligen att det ska börja ljusna i takt med att våren kommer.
 
Nog om det. Chai-te är ju gott, eller hur? Och cupcakes.. Så varför inte slå två flugor i en smäll och få det bästa från båda i ett och samma bakverk. -Sagt och gjort, idag har jag bakat för första gången på en evighet och gott blev det! :)
 
VANILLA CHAI CUPCAKES
 
40 g rumsvarmt smör
100 g mjöl
140 g socker
1 ½ tskbakpulver
1 msk Chai-tepulver
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
 
Lägg smör, mjöl, socker, chai-tepulver och bakpulver i en bunke. Vispa till en mjölig massa. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop. Häll upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 13-15 min.
 
VIT CHOKLADFROSTING
 
100 g smör (rumsvarmt)
2 dl florsocker
100 g philadelphiaost
60 g vit choklad
 
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Under tiden vispar du smör och florsocker vitt och fluffigt (ca 10 min). Tillsätt philadelphiaosten och chokladen och vispa hastigt ihop till en slät kräm. Spritsa ut över dina muffins.
 
Cupcakes & Muffins | vanilla chai cupcakes,cupcakes, chaitea, chaite, muffins, vit chokladfrosting | | 5 kommentarer |
Upp