Powered by Jasper Roberts - Blog

Peanutbutter Chocolate Chip Cookies

 
Fredagen är här och här hemma har vi varit tussiga större delen av veckan. Nu är det dock på bättringsvägen och vardagen tillbaka. Rastlösheten tog plats igår och jag tog och bakade för att få tiden och att gå och så var jag sugen på något gott också ;) Dessa kakor är lätta att göra och är riktigt goda. Du kan stoppa i lite vad du vill i denna deg,det mesta passar! :)
 
PEANUTBUTTER CHOCOLATE CHIP COOKIES
 
250 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 dl ljust muscavadosocker
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
4 msk jordnötssmör
100 g choklad
 
Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa in det. Tillsätt vaniljextrakt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat bunke och rör ner till en smidig deg. Tillsätt sist jordnötssmör och grovhackad choklad. Forma bollar och lägg på plåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 min.
 
 
 
småkakor/skorpor | chocolate chip cookies med jordnötssmör | | 5 kommentarer |

Blackberry Cupcakes with Swiss Meringue Buttercream

 
Cupcakes är ett måste! :) Dessa är saftiga och goda samtidigt som dom är så himla fina att titta på, med deras lila färg!
 
Och, känslan när man för en gångs skull får till så pass många bilder som man är nöjd med, att man inte vill välja bort några. Den här gången blev det så! :)
 
BJÖRNBÄRSMUFFINS
 
100 g smör (rumsvarmt)
2 ½ dl socker
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk äkta vaniljpulver
1 ½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
2 dl björnbär
 
Vsipa smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt mjölk och vaniljpulver. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Mosa bären och tillsätt mjöl och bär i smörblandingen. Rör till en jämn smet. Fördela upp i formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min. Låt kallna.
 
 
 
SWISS MERINGUE BUTTERCREAM
 
100 g rumsvarmt smör
2 äggvitor
1 dl socker
några droppar citronsaft
 
Häll socker och äggvitor i en rostfri bunke och ställ över ett vattenbad. Vispa marängen för hand över vattenbad till en temperatur på 65 grader. Ta av från värmen och fortsätt vispa marängen med maskin tills marängen svalnat och får styva toppar när du lyfter vispen. Klicka i smöret lite i taget och vispa i ytterligare 5 min eller tills smörkrämen går ihop. Häll upp i spritspåse och spritsa ut över dina cupcakes.
 
 
Cupcakes & Muffins | blackberry cupcakes, cupcakes,björnbärsmuffins,swiss meringue | | 10 kommentarer |

Pavlova with Blueberry Curd

 
Jag ska faktiskt erkänna att jag aldrig varken ätit eller gjort pavlova tidigare. Jag tyckte det var på tiden, så idag blev det äntligen av! Plätt-lätt dessutom! För att inte tala om hur gott det blev, med lite ringlad kolasås med fingsalt uppepå.. Nom nom.
 
MARÄNG
 
4 äggvitor
2 ½ dl socker
1 tsk citronsaft
 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum, du ska kunna vända bunken upp-och-ner. Tillsätt sedan lite socker i taget under vispning, samt citronsaften. Vispa marängen tills sockret löst upp sig och du har en blank maräng med styva toppar när du lyfter vispen ur den. 
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen, när du ställer in plåten sänker du värmen till 120 grader. Grädda i ca 1 timme och 15 min.
 
BLÅBÄRSCURD
 
2 dl blåbär (frysa eller färska)
4 äggulor
1 ½ dl socker
75 g smör
 
Passera blåbären genom en finmaskig sil. Rör ihop äggulor, socker och blåbärspurén i en kastrull eller rostfri bunke och ställ sedan över ett vattenbad. Vispa hela tiden, tills curden uppnåt en tjockare konsistens. Det blir något tjockare när den kallnat. När curden tjocknat, ta av från värmen och rör ner smöret. Tappa upp på burk och ställ i kylen.
 
KOLASÅS
 
1 dl grädde
½ dl socker
½ dl sirap
 
Koka alla ingredienser till du har en gyllene kolasås.
 
MONTERING
 
Klicka blåbärscurd på marängen, toppa med vispad grädde, kolasås och bär.
 
 
 
Desserter | Pavlova,blåbärscurd, curd, | | 56 kommentarer |
Upp