Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk och Somrig Syréndricka

 
Syrénen har stått i full blom här nu, och jag passade på att plocka ett gäng klasar för att göra denna friska och goda dricka. Riktigt läskande och somrig! :) Men skynda, syrénen håller på att blomma över nu!
 
Kunde jag skulle jag hemskt gärna ha vita syrénblommor på vårt bröllop, till middagsdukningen.. Men vi gifter oss i slutet av augusti,66 dagar kvar, så det är inte att tänka på.  Doftar gott gör den i alla fall. :)
 
SYRÉNDRICKA
 
40 klasar syrénblommor
2 1/2 liter vatten
15 dl socker
3 citroner
40 g citronsyra
 
varva skivad citron, syrén som du rensat och citronsyra i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll över blommorna. Tillsätt sockret och rör tills sockret lösts upp. Täck med plastfolie och låt dra i 3 dagar i kylen. Sila saften och tappa upp på flaskor, eller varför inte i små plastaskar och stoppa ett gäng i frysen. Då kan ni dricka sommar, i höst och vinter! :)
 
 
 
 
 
 
Maria saftar, syltar och kokar ihop | syrendricka,syrensaft, syren | | 6 kommentarer |

Surprise Oreo Cupcakes

 
 
Något  jag är svag för att baka, utöver tårtor, är cupcakes! Den här gången blev det cupcakes med Oreo's såväl i frosting som inuti. Jag har tidigare tyckt att Oreo's är lite överskattade kakor -tills jag provade att baka med dem! ;) 
 
Detta recept på muffins är mitt absolut bästa recept. Jag har hållit det hemligt fram tills nu faktiskt. Men, klart man delar med sig till sina fina läsare! Uteslut chokladen så har ni det perfekta grundreceptet för supersaftiga och jätteluftiga muffins.
 
MUFFINS 12 st
 
40 g rumsvarmt smör
100 g mjöl
140 g socker
1 ½ tskbakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker (äkta vanilj)
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
40 g mörk choklad (70%)
12 Oreokakor
 
Smält chokladen över vattenbad. Lägg smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa till en mjölig massa. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop. Rör ner den smälta chokladen. Lägg oreokakor i botten av dina muffinsforma. Häll upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 13-15 min.
 
OREOFROSTING
 
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
150 g philadelphilaost
½ tsk äkta vaniljpulver
½ paket Oreokakor
 
Vispa smör och florsocker vit och fluffigt. Tillsätt vaniljpulver och philadelphiaosten och vispa hastigt samman till en slät kräm. Mixa kakorna till ett fint pulver. Var noga, större bitar tenderar att fastna i tyllen sedan! Vispa ner kaksmulorna i frostingen. Spritsa ut över dina muffins och dekorera gärna med halva oreokakor.
 
Cupcakes & Muffins | oreocupcakes, oreos, cupcakes | | 33 kommentarer |
Upp