Powered by Jasper Roberts - Blog

Blodapelsin Curd ~ Blood Orange Curd

 
 
Jag hade köpt blodapelsiner, ett helt gäng för lite och ingenting. När dom började vara på sluttampen tyckte jag det var synd att kasta dem, så jag gjord curd! Riktigt frisk och god blev den. Hade varit lite roligare om den fått mer färg, det grå att färga den lite om man nu vill det. Jag lät bli. Det här är ingen störra konst att röra ihop, dessutom tycker jag det är en utmärkt gå-bort-present :)
 
Du behöver:
 
2 ägg
1 äggula
3/4 dl socker
75 g rumstempererat smör
3 blodapelsiner
 
Riv skalen och pressa ur saften från apelsinerna. Vispa ägg och socker i en värmetålig bunke som du sedan ställer över ett vattenbad. Rör om lite då och då tills curden börrjar tjockna. Ta sedan av från värmen och klicka ner de rumstempererade smöret och rör om tills det smält. Häll upp i burkar och ställ i kylen. Klart!
 
Maria saftar, syltar och kokar ihop | blodapelsincurd, blodapelsin, curd, | | 2 kommentarer |

Swirly Mango- & Raspberry Ice Cream

 
Jag längtar så mycket efter våren och sommaren nu. Därav denna smaksensation! Mango och hallon gifter sig verkligen och denna gudomligt krämiga och lena glass är somrig både till smak och utseende. Man behöver inte ens en glassmaskin. Hur smidigt som helst att bara kunna slänga ihop glassen och stoppa i frysen. ta gärna fram den en liten stund innan den ska ätas, så den är sådär härligt mjuk. Och vill du impa lite extra på vänner och familj, gör egna glasstrutar! :) Jag gjorde min i ett rånjärn, men det går utmärkt att bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen med.
 
Obs! Gräddar du glassvåfflorna i ugnen ska du utesluta vattnet. Grädda på 200 grader tills de är gyllenbruna.
 
Glassvåfflor ca 6 st
 
Du behöver:
 
1 ägg
½ dl socker
2-3 msk vatten
1 msk neutral matolja
1 dl vetemjöl
 
Vispa ihop smeten och klicka i ditt järn. När det är gyllene tar du ut dem och snabbt rullar strutar. Lägg på ett galler med skarven neråt (annars rullar de upp sig) och låt svalna. Klart!
 
Swirly Mango- & Raspberry Ice Cream
 
Du behöver:
 
6 äggulor
3 ½ dl grädde
1 vaniljstång
1 ½ dl socker
 
3 dl hallon
½ dl socker
 
2 dl tärnad mango
½ dl socker
 
1. Börja med att koka hallon/socker och mango/socker i separata kastruller. Sjud tills bären kokat sönder och mangon är mjuk, sila sedan bort fröna från hallonen och mixa mangon slät.
 
2. Sedan över till själva glassen. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Ta 1 dl av grädden och häll i en kastrull tillsammans med vaniljstången som du skrapat ur fröna ur. Alltså, vaniljstång och frön ska i med grädden. Värm upp grädden (den får inte koka). Ställ sedan åt sidan och låt grädden svalna.
Vispa resterande grädde hårt. När den varma grädden svalnat häller du ner den i äggblandningen och rör om. Vänd sedan ner den vispade grädden. Häll upp i en form.
 
3. Dags för smaksättning! Häll i mango- och hallonpuréerna i glassen. Vill du ha ett fint mönster rör du bara försiktigt med tex en grillpinne. Ställ i frysen i 4 timmar. Klart!
 
Glass & Sorbet | Swirly Mango- & Raspberry Ice Cream, Mangoglass, hallonglass | | 4 kommentarer |

Sockersöt Uggletårta

 
Tårtan blev klar till slut! Jag fick improvisera lite, då jag hade köpt för lite av den lila sockerpastan och det inte gick täcka tårtan snyggt, så jag gjorde ett vitt band med rosett runt om. Tycker det blev bra så också. Det som tog tid var all färgning av sockerpasta. Men jag är faktiskt väldigt nöjd med denna tårta och jag hoppas att dem som ska ha den kommer gilla den med, både utseendemässigt och smakmässigt :) Jag hade fått en bild för att ha något att gå efter, en "ungefär-så-här-bild". Enkelt mönster och fina färger :)
 
Tårtbotten är en sådan "lika-delar", som ger en luftig och saftig tårta. Tårtan är fylld hallonmousse och mjölkchokladfluff och spacklad med grädde. Jag stod i valet och kvalet gällande vad jag skulle spackla med, men tänkte att ett barn på 2 år gillar nog grädde mer än smörkräm :) Alla dekorationer är gjorda i sugarpaste.
 
Tårtor & Rulltårtor | uggla,uggletårta, uggla-tårta | | Kommentera |
Upp