Powered by Jasper Roberts - Blog

Persikorosa Födelsedagstårta

 
I helgen har jag för först gången använt mig av floristtråd till mina sockerblommor. Detta var en födelsadagstårta som jag fick helt fria händer med. Enda önskemålet var att det "skulle vara sådana vackra rosor som jag gör" :) 
 
Alltså tog jag tillfället i akt och provade det här med floristtråd. Lite pilligt är det, men oj så kul! Tårtan är fylld med fluff på mörk choklad med flingsalt samt en vansinnigt god blåbärsmousse, på egenplockade bär dessutom :) God som attans!
 
BLÅBÄRSMOUSSE
 
4 dl blåbär
2 msk socker
3 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
2 gelatinblad
 
Koka ihop blåbär, socker och vaniljpulver. Lägg gelatinbladen i blöt och vispa grädden lätt. När bären börjat koka sönder, ta av från värmen och rör ner gelatinbladen, ett i taget. Låt blandningen svalna en aning innan du vänder ner det i grädden. Låt stå i kylen i minst 4 timmar.
 
FLUFF MED MÖRK CHOKLAD & FLINGSALT
 
200 g mörkchoklad (70%)
en nypa flingsalt
3 dl grädde
 
Häll grädden i en kastrull och tillsätt chokladen somdu grovhackat/brytit i bitar. Värm på medelvärme tills all choklad smält. Tillsätt en nypa flingsalt, detta förhöjer smakerna! Häll över i en bunke och täck med plastfolie. Låt stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa upp.
 
 
Tårtor & Rulltårtor | blåbärsmousse, chokladfluff, persikorosa, tårta | | 62 kommentarer |
Upp