Powered by Jasper Roberts - Blog

Gingerbread Macarons med Lingonsmörkräm

 
Yummy, yummy, yummy I got love in my tummy..
 
Nosandet fortsätter! Macarons är något jag aldrig tröttnar på att göra, att dem sedan går att variera i oändlighet gör ju inte saken sämre dirket ;) Det var en fröjd att se dessa resa sig i ugnen, länge sedan jag fick till dem så här fina :)
 
Jag smaksatte mina macarons med kanel och nejlika, bara ingefäran som saknas för den där äkta pepparkaksmaken. En fräsch och inte för söt fyllning i form av vit chokladsmörkräm med lingon. Åhhh.. den blev såå god! Du hittar recept på macaronsen här, ta bort lakritspulvret och tillsätt 1 tsk kanel och 1 krm nejlika så har du dessa godingar!
 
VIT CHOKLADSMÖRKRÄM MED LINGON
 
50 g smör
50 g philadelphiaost
50 g vit choklad
1 ½ msk lingonsylt
 
Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumsvarma. Vispa ihop smör och philadelphilaosten till en smidig kräm. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt under vispning. Vänd sist ner lingonsylten.
 
Macarons | gingerbread macarons, kanelmacarons, kanel och nejlika | | 10 kommentarer |

Marshmallowfudge med smak av Citrus och Vanilj

 
Jag tassar försiktigt runt och nosar på julsmakerna. Jag försöker hålla mig från att börja med julbaket innan första advent. För en julgalning som mig är det en riktigt tuff utmaning ska ni veta! ;) Här har vi just det - ett nosande på julsmakerna! Clementinen som man känner smak av i denna fudgen, tar inte över på något vis, den bara visar att den finns liksom.. Riktigt gott! Att den sedan möts av en frisk citronsmak kombinerat med vanilj.. oj, oj, oj! Jag får nästan passa mig så jag inte dreglar ner datorn i skrivandets stund!
 
FUDGE MED CITRUS OCH VANILJ
 
50 g smör
85 g marshmallows
1 clementin
½ citron
1/3 tsk vaniljpulver
175 g socker
1 dl grädde
125 g vit choklad
 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan socker, marshmallows, grädde, skalet från en halv citron, skal och saft från clementinen och vaniljpulver. Koka på medelvärme, när marshmallows'en smält, låt koka i ytterligare tio min. Hacka under tiden chokladen.
 
Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör till en jämn smet, häll sedan upp fudgesmeten i en form. Gärna en limpform, som du klätt in med bakplåtspapper. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär upp i kuber. 
Nu kanske jag klarar mig fram tills advent med julbaket ;)
 
 
Praliner & Godis | marshmallowfudge, fudge, citrusfudge, vaniljfudge | | 39 kommentarer |

Lyxig varm Choklad med extra allt

Snön faller och jag blev smått frusen efter en promenad. Varm choklad botar verkligen vilken frusen kropp som helst! Att sedan krydda upp den med lite härliga kryddor gör den här chokladen till den absolut bästa! Vill man ha en mer vuxen kopp choklad, tillsätt lite rom eller annan god likör :) Det här receptet är till en kopp.
 
VARM CHOKLAD MED EXTRA ALLT
 
1 msk kakao
2 msk socker
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel
2 dl mjölk
vispad grädde och marshmallows att toppa med
 
Blanda kakao, socker, kanel och ingefära i en kopp. Värm mjölken på spisen och häll över lite i taget i koppen och rör om väl. Toppa med vispad grädde och marshmallows och njuuut!
 
Marias Jul | varm choklad, varm choklad med extra allt | | 5 kommentarer |
Upp