ls Mariasbakglädje -

Gingerbread Macarons med Lingonsmörkräm

 
Yummy, yummy, yummy I got love in my tummy..
 
Nosandet fortsätter! Macarons är något jag aldrig tröttnar på att göra, att dem sedan går att variera i oändlighet gör ju inte saken sämre dirket ;) Det var en fröjd att se dessa resa sig i ugnen, länge sedan jag fick till dem så här fina :)
 
Jag smaksatte mina macarons med kanel och nejlika, bara ingefäran som saknas för den där äkta pepparkaksmaken. En fräsch och inte för söt fyllning i form av vit chokladsmörkräm med lingon. Åhhh.. den blev såå god! Du hittar recept på macaronsen här, ta bort lakritspulvret och tillsätt 1 tsk kanel och 1 krm nejlika så har du dessa godingar!
 
VIT CHOKLADSMÖRKRÄM MED LINGON
 
50 g smör
50 g philadelphiaost
50 g vit choklad
1 ½ msk lingonsylt
 
Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumsvarma. Vispa ihop smör och philadelphilaosten till en smidig kräm. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt under vispning. Vänd sist ner lingonsylten.
 

Marshmallowfudge med smak av Citrus och Vanilj

 
Jag tassar försiktigt runt och nosar på julsmakerna. Jag försöker hålla mig från att börja med julbaket innan första advent. För en julgalning som mig är det en riktigt tuff utmaning ska ni veta! ;) Här har vi just det - ett nosande på julsmakerna! Clementinen som man känner smak av i denna fudgen, tar inte över på något vis, den bara visar att den finns liksom.. Riktigt gott! Att den sedan möts av en frisk citronsmak kombinerat med vanilj.. oj, oj, oj! Jag får nästan passa mig så jag inte dreglar ner datorn i skrivandets stund!
 
FUDGE MED CITRUS OCH VANILJ
 
50 g smör
85 g marshmallows
1 clementin
½ citron
1/3 tsk vaniljpulver
175 g socker
1 dl grädde
125 g vit choklad
 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan socker, marshmallows, grädde, skalet från en halv citron, skal och saft från clementinen och vaniljpulver. Koka på medelvärme, när marshmallows'en smält, låt koka i ytterligare tio min. Hacka under tiden chokladen.
 
Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör till en jämn smet, häll sedan upp fudgesmeten i en form. Gärna en limpform, som du klätt in med bakplåtspapper. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär upp i kuber. 
Nu kanske jag klarar mig fram tills advent med julbaket ;)
 
 

Lyxig varm Choklad med extra allt

Snön faller och jag blev smått frusen efter en promenad. Varm choklad botar verkligen vilken frusen kropp som helst! Att sedan krydda upp den med lite härliga kryddor gör den här chokladen till den absolut bästa! Vill man ha en mer vuxen kopp choklad, tillsätt lite rom eller annan god likör :) Det här receptet är till en kopp.
 
VARM CHOKLAD MED EXTRA ALLT
 
1 msk kakao
2 msk socker
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel
2 dl mjölk
vispad grädde och marshmallows att toppa med
 
Blanda kakao, socker, kanel och ingefära i en kopp. Värm mjölken på spisen och häll över lite i taget i koppen och rör om väl. Toppa med vispad grädde och marshmallows och njuuut!
 

Finalist i tävlingen Baklycka!

Åh vad himla glad jag blev när jag såg att jag är en av finalisterna i Hela Sverige bakar's tävling; baklycka! :) Det här behövde jag verkligen idag! Jag skulle bli otroligt glad om ni ville göra er besväret att gå in och rösta på mitt bidrag, VECKA 4. Man kan visst rösta flera gånger på samma bild. Så, rösta om ni vill och gör min dag! :)
 
Första pris är ett helt kit med fantastiska bakprylar, bland annat en köksassistent, vilket jag verkligen suktar efter! :)
 
Klicka här för att komma till bidragen.
 
 

Klassisk Creme Caramel

 
I flera veckors tid har jag tänkt göra Creme Caramel. Såg att dem gjorde dessa på "Hela Sverige Bakar" och tog det som ett tecken på att nu var det verkligen dags! ;) Det ser så himla gott ut och jag gillar när saker är dallriga, precis som min chokladpudding jag gjorde för några veckor sedan ;) Idag blev det äntligen av. Fasen att jag missat denna dessert så länge! Den är såå galet god och bara smälter i munnen! Inte är det svårt heller :)
 
KOLASÅS
 
3/4 dl vatten
100 g socker
 
Häll vatten och socker i en kastrull. Låt karamellen koka tills den fått en gyllene färg. Häll i dina portionsformar och vicka på formarna så karamellen täcker kanterna samt botten av formen. Ställ åt sidan.
 
CREME CARAMEL
 
6 dl mjölk
80 g socker
1 vaniljstång
3 ägg
2 äggulor
 
Koka upp mjölken tillsammans med urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen och rör ner sockret. Låt stå i ca 10-15 min att svalna. Vispa ihop äggen och tillsätt i den ljumma mjölken under omrörning. Häll mjölkblandningen i formarna. Ställ i ett vattenbad (ta varmt vatten från början så går det fortare) i ugnen på 175 grader i ca 1 timme (tiden varierar från ugn till ugn.) För att se om dem är klara kan du försiktigt skaka på formarna lite, är dem fasta är dem klara. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna och kallna. Skälp upp.
 
 
 

RSS 2.0