Powered by Jasper Roberts - Blog

Dulce de Leche Cupcakes med Röda vinbär

 
Hej på er, long time no see! Den här sommaren blev allt annat än vad jag tänkt mig och jag har varit sjukskriven större delen av den, därav det långa uppehållet här också. Jag följde med min man på en motorcykeltur i början på juni, 60 mil på en helg blev dock alldeles för mycket för min rygg! Jag har träffat olika läkare i sommar utan någon riktig hjälp, tills här om veckan. Då fick jag äntligen hjälp och det konstaterades att jag har diskbråck (igen) och idag har jag fått en tid för magnetröntgen, i slutet av oktober.
 
Det är inte enda anledningen till att jag inte kunnat uppdatera här.. Min dator har kraschat! :( Så nu lånar jag min mammas dator för ett inlägg :) Hoppas att datorn ska vara fixad snarast så jag kan börja blogga här igen!
 
Nåväl, nog om det. Här kommer ett recept på ett par superpopulära cupcakes som jag hade på mitt café. Dom är saftiga och luftiga med en supergod kolafrosting, MUMS! Jag vet några som säkert blir hemskt glada för att jag äntligen delar med mig av detta receptet ;)
 
MUFFINS
 
40 g rumsvarmt smör
100 g mjöl
140 g socker
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker (äkta vanilj)
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
röda vinbär
 
Lägg smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa till en mjölig massa. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop. Häll upp smeten i formar och lägg i röda vinbär. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min.
 
DULCE DE LECHE-FROSTING
 
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
150 g philadelphiaost
ca 4-5 msk dulce de leche
 
Vispa smör och florsocker riktigt vitt och fluffigt, tillsätt philapelphiaosten och kolakrämen. Fyll en spritspåse och spritsa ut över dina muffins.
Cupcakes & Muffins | dulce de leche cupcakes, kolafrosting, dulce de leche | | 3 kommentarer |
Upp