Powered by Jasper Roberts - Blog

Luftig Dulce De Leche-mousse

 
Alltså mums. 
 
Den beskrivningen skulle räcka gott och väl för denna moussen. Jisses så god den blev! Här har ni helgens efterrätt! Snabb och enkel att göra, och kan förberedas flera timmar, ja, till och med dagen innan middagsbjudningen. Som att äta ett litet moln, varje gång man tar en sked av denna härlighet.. Precis så tycker jag att en mousse ska vara! :) Vill man ha denna i en tårta så tillsätt 2 extra gelatinblad.
 
DULCE DE LECHE-MOUSSE 4-6 p
 
2 dl grädde
4-5 msk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
1 äggula
1 äggvita
1 gelatinblad
 
Vispa  grädden, men ta undan ½ dl innan du vispar, vispa ner den karamelliserade mjölken. Lägg gelatinbladet i blöt. Häll den ovispade ½ dl grädden i en kastrull ovh värm den. Smält sedan ner gelatinbladet i den varma grädden.
Vispa äggvita och äggula var för sig. Rör ner den svalnade gelatingrädden och tillsätt äggulan till kolagrädden. Vänd sedan försiktigt ner äggviteskummet, överarbeta inte, ju mer du rör desto mer luft slår du ur moussen. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen för att sätta sig i ca 2-3 timmar. Servera gärna med färska bär.
 
 
 
Desserter | mousse, dulche de leche mousse, kolamousse, dessert | | 16 kommentarer |
Upp