Powered by Jasper Roberts - Blog

Work in progress

Tror jag ska baka lite muffins i morgon så jag kan göra lite olika varianter och sen välja den finaste som bidrag i tävlingen. Nånting feminint och romantiskt -Röda rosor! :) Jag färgade lila sugarpaste med röd matfärg, så både jag och massan blev alldeles röd och fin. Här är första försöket till en ros.

Bu eller bä?
| | En kommentar |

Att driva ett Café

Åh, det här är min dröm! Det skulle kunna gå, om det inte vore för att Colin är så liten än. Jag som så gärna vill ha mitt eget lilla fik med hembakat bröd, fina bakverk, mina praliner.. Åh :(
Titta här, så får ni se!
| | En kommentar |

Chokladmacarons med smultronfyllning

Här har ni receptet, jag hittade det här och det känns vara ett bra recept. Jag måste bara få till tekniken.
 
Du behöver:
 
75 g siktat mandelmjöl
75 g florsocker (chokladflorsocker i det här fallet)
 
18 g socker
 
75 g socker (till sockerlag)
25 g vatten (till sockerlag)
 
2 skålar med 30 g äggvita i vardera skål som stått i rumstemp i 1 dygn.
 
Sikta mandelmjöl och florsocker i en skål. Rör ihop till ett fint mjöl. Mät upp socker och vatten till sockerlagen och koka den tills den är 118 grader. Vispa medan du väntar på sockerlagen upp 30 gram äggvita och häll i 18 gram socker lite i taget tills du fått en fin och blank maräng. Häll sedan i sockerlagen medan du vispar. Fortsätt vispa i ca 10 min eller tills det svalnat.
 
Nu tillsätter du resterande 30 gram äggvita i mandelmjölblandningen och rör till en jämn smet. Vill du färgsätta dina macarons gör du det nu.
 
Häll sedan över mandelmjölblandningen till marängen och vänd försiktigt ner det hela tills det är en jämn smet. Rör inte för mycket dock, då får du en lös smet som flyter ut på plåten. Sedan häller du detta i en spritspåse och spritsar ut på bakplåtspapper. För att få bort eventuella toppar eller bubblor från dina macarons kan du slå plåten i bänken några gånger.
 
 
Låt dem stå och vila i ca 30 min eller tills ytan börjat stelna en aning. Du ska kunna ta på dina macarons utan att dom är kladdiga på ytan. Grädda sedan i mitten av ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter. (olika på olika ugnar) Låt svalna och ta sedan lös från bakplåtspappret. Klart!
 
Du behöver:
 
100 g smör
90 g florsocker
1 äggula
några droppar smultronessence
hushållsfärg
 
vispa smör och florsocker till en jämn massa. Tillsätt äggulan och vispa ihop. Droppa i några droppar essence och hushållsfärg. Häll över till en spritspåse och spritsa ut över dina Macarons. Klart!
 
Visst blev dom fina? :)
Macarons | | 2 kommentarer |
Upp