Powered by Jasper Roberts - Blog

Biskvier med choklad- och päronsmak

 
Igår gjorde jag biskvier. Jag hade funderat på det ett tag och ville göra med nån rolig smak istället för det traditionella chokladbiskvierna. Givetvis gjorde jag även sådana med :) Det tar faktiskt inte svårt att göra, det enda so egentligen tar ltie tid är smörkrämen. Jag gjorde en marängsmörkräm som jag sedan smaksatte. Men vi börjar med bottnarna.
 
Du behöver:
 
Bottnar
 
450 g mandelmassa
1 ½ dl socker
3 äggvitor
 
Vispa upp socker och äggvitorna till en vitt skum. Fördela mandelmassan och häll i. Vipsa sedan tills du har en jämn smet. Häll upp smeten i en spritspåse och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Dom växer ganska mycket i ugnen så gör dem inte för stora. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
 
Marängsmörkräm
 
5 äggvitor
5 dl florsocker
400 g rumstempererat smör
ev smaksättning 
 
Ställ en kastrull med lite vatten på spisen och sätt en bunke över. Häll äggvitorna och florsockret i bunken och vispa för hand tills marängen nått ca 65 grader. Detta tar ca 8-10 min. Vispa sedan med elvisp tills marängen svalnat helt. (ca 10-15 min). Klicka sedan i smöret lite i taget samtidigt som du vispa på låg- till medelhastighet. När du tillsatt allt smör fortsätter du vispa tills smörkrämen fått konsestensen av tjockt vispa grädde. Jag delade upp min kräm i två skålar och smaksatte hälften med koncentrerad päronsaft och hälften med smält choklad.
 
Bred ut smörkrämen på bottnarnas undersida och ställ i kylen. Smält under tiden choklad att doppa dem i. Sedan tar du fram dem, doppar dem och lägger på ett fat och sedan in i kylen så dem stelnar. Klart!
 
småkakor/skorpor | päronbiskvier,chokladbiskvier | | 2 kommentarer |

Luftiga Petit Chouxer

 
Det här är nog bland det enklaste och snabbaste bakverken man kan göra. Och gott nåt så in i bomben! :) Man kan fylla dem med vad man vill. Grädde och bär (som vi gjorde då jag gick Hotell- och restaurangskolan), vaniljkräm, grädde och bär/frukt, chokladmousse osv. Det är så klart efter tycke och smak. Jag fyllde mina med vaniljkräm, grädde och toppade med hallon och lite ringlad choklad uppepå :)
 
Du behöver:
 
100 g smör
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
 
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i vattnet och låt koka upp. ta av från värmen och häll ner mjölet och rlr om till en jämn smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om väl. Sprita sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 min (beroende på hur stora du gör dem). Låt svalna, skär/klipp av en bit av toppen, fyll dem och lägg på locket. Klart! 
 
matbröd & fikabröd | | 13 kommentarer |

Tårta i Rockabillys tecken

 
I lördags gjorde jag en tårta till en vän som hade födelsedagskalas. Hon är lite av en Rockabillytjej och därför skulle tårtan gärna gå i samma anda :) Jag gjorde rosorna i gumpaste, skar ut en siluett av Elvis Presley i sugarpaste, täckte tårtan med MMF (Vilken jag INTE kommer göra igen!) och gjorde ett band runt tårtan i sugarpaste.
 
Tårtan är fylld med tobleronefluff och ett egenkomponerat recept på jordgubbsmousse med lime. Spacklad med marängsmörkräm. Jag smakade faktiskt aldrig på tårtan men fick massor av beröm av alla som var där :) Recept på moussen kommer i ett senare inlägg.
 
Tårtor & Rulltårtor | rockabillytårta | | 3 kommentarer |
Upp