Powered by Jasper Roberts - Blog

Årets Tårtbagare

Jag är med och tävlar på www.tartdekorationer.com's tävling om vet som blir årets tårtbagare. Bidragen trillar in och det är många roligt och fina tårtor som finns där. Man får rösta på hur många bidrag man vill, och jag skulle givetvis bli jätteglad om ni ville rösta på just mitt!
 
Rösta gör man genom att gilla bilden och ge stjärnor. Det tar bara en sekund! :) Här hittar du mitt bidrag!
 
 
| | 21 kommentarer |

Halloncupcakes med Buttermilk raspberry Frosting

 
Cupcakes.. Så goda och roliga att göra! Eftersom jag har massor av egenplockade hallon i frysen och min fästman har hallon somen favorit när det kommer till bakverk,så tänkte jag att; varför inte slå på stor och göra en redig hallonbomb! ;)
 
HALLONCUPCAKES
 
2 ägg
1 dl socker
½ dl ljus sirap
½ tsk vaniljpulver
1 tskbakpulver
2 ½ dl mjöl
2 msk rapsolja
1 dl hallonsylt
 
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner dem. Tillsätt olja och hallonsylt. Häll upp i formar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
 
BUTTERMILK RASPBERRY FROSTING
 
1 ½ dl mjölk
1 dl hallonpuré
5 msk mjöl
200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
 
Häll hallonpuré och mjölk i en kastrull och rör ner mjölet. Värm på medelvärme tills mjölkblandningen tjocknar till en kräm. Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur.
 
Vispa smör och socker smidigt i ca 5 min. Tillsätt hallonkrämen och vispa tills smörkrämen går ihop, detta tar mellan 5-10 min. Spritsa ut över dina cupcakes.
Cupcakes & Muffins | halloncupcakes, buttermilk frosting, | | 102 kommentarer |

Lyxig Chokladpudding

Jag älskar choklad, som så många andra. jag gillar att kunna förbereda desserter och umgås med mina gäster istället för att stå i köket. Denna chokladpudding är en sådan dessert! Ordentligt god är den dessutom ;) Kaffet ger en lite mer vuxen smak, men kan givetvis uteslutas eller bytas ut mot tex whiskey eller likör, mängden kan då behöva minskas.
 
LYXIG CHOKLADPUDDING 4 port
 
3 gelatinblad
2 ½ dl grädde
1 ½ dl mjölk
1 dl socker
70 g mörk choklad (70%)
1 ägg
1 ½ msk kaffe
1 nypa flingsalt
 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Häll de övriga ingredienser i en kastrull och vispa ihop. Värm på medelvärme och låt blandningen sjuda i ca 5 min under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i chokladsmeten, ett i taget. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 3 timmar. Skälp upp ur formarna genom att först spola formen hastigt under hett vatten, eller servera dem som dem är. Toppa gärna med flingsalt, riven choklad eller en klick vispad grädde.
 
 
Desserter | Lyxig chokladpudding, dallrig chokladpudding,chokladpudding med gelatin | | 3 kommentarer |
Upp