Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk Äppledrink med Ingefära - Nyårsdrinken!

Det nya året knackar snart på dörren och vill in och jag välkomnar det med öppna armar! 2013 har minst sagt varit ett bra år med mycket bra händelser.
 
Nå väl, en nyårsdrink skulle väl inte sitta helt fel? Denna går snabbt att göra, dock är det ju lite av en förutsättning att ha en råsaftcenterfug. Men det var ju årets julklapp så ni kanske har fått en som ni kan passa på att inviga nu? :) Det här receptet som jag slängde ihop räcker till ungefär 4 glas.
 
FRISK ÄPPLEDRINK MED INGEFÄRA
 
4 Granny Smith äpplen
1 tummstor bit färsk ingefära
ca 10 cl sockerlag
12 cl vaniljvodka
12 cl ren vodka (ej smaksatt)
2 små äggvitor
is
Skala ingefäran och klyfta äpplena (äpplena behöver inte skalas) och kör i råsaftcentrefugen. Häll upp i en termos som rymmer minst 1 liter. Tillsätt sockerlag, vodka, rikligt med is och äggvitan, skruva på korken och skaka ordentligt.
 
Sila upp i glas (isen ska silas bort) och slå er ner en stund och njut!
 
 
Drinkar | nyårsdrink, äppledrink med ingefära | | 10 kommentarer |

Frisk Trifle med ingefärskakor, granatäpple och Citron - Juldessert!

Imorgon är det äntligen Julafton! Dagen jag längtar efter hela året är snart här! Jag fyller ju som ni kanske vet om år på julafton så det är verkligen min månad det här. Har ni ordnat det sista julstöket? Det har jag, så jag tänker mysa ner mig framför brasan med något gott i näven och bara njuta.
 
Att man stoppar i sin massor med god mat på julafton kommer ju inte direkt som någon överraskning. Man blir så mätt att man knappt orkar röra sig, men (om ni är som mig) vill ändå ha något gott till dessert efter att värsta matkoman lagt sig, ja då passar denna friska Trifle utmärkt! :) En dessert som går snabbt att göra, och smakar underbart. :) Kommer ni ihåg ingefärskakorna jag gjorde? Dem får ni användning av nu!
 
FRISK CITRON- & INGEFÄRATRIFLE MED GRANATÄPPLE 
4 portioner
 
300 g philadelphilaost
1 dl socker
2 dl grädde
½ citron
1 knivsudd vaniljpulver
Ingefärskakor
1 granatäpple
 
VIspa socker och philadelphiaosten mjukt och smidigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret i en separat bunke, den ska vara lättvispad. Tillsätt till philadelphiablandningen och tillsätt sedan saften och skalen från en halv citron,  Rör ihop väl.
 
Krossa dina ingefärskakor och lägg i botten på dina glas. Klicka/spritsa ett lager citroncreme i glasen och toppa med granatäppelkärnor. Upprepa tills du fyllt upp glasen. Serveras direkt,för att undvika att kaksmulorna blir blöta.
 
Desserter, Marias Jul | citrontrifle, trifle, juldessert | | 3 kommentarer |

Ingefärskakor med Kardemumma

 
Jag gillar ingefära, jag gillar kardemumma och jag gillar kakor. Att slå ihop dessa borde då alltså bli toppen, eller hur? -Japp, precis som jag misstänkte; grymt goda och spröda kakor blev det! :) Nom nom nom..
 
Jag har även en plan med dessa kakor. Tanken är att dem ska få vara med i en jul/nyårsdessert som jag planerar att lägga upp. Frågan är bara om det kommer finnas några kakor kvar tills dess..
 
INGEFÄRSKAKOR MED KARDEMUMMA
 
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
½ tsk vaniljpulver
½ dl sirap
1 ägg
1 tsk bikarbonat
1 krm kardemumma
1 tsk malen ingefära (mindre om man inte vill ha så tydlig ingefärasmak)
4 ½ dl mjöl
socker att rulla dem kakorna i
 
Vispa smör och socker vit och smidigt. Tillsätt sirap och ägg och vispa till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan i smeten. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla små bollar och rulla demi socker. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite så deminte rullar runt på plåten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 min (längre tid om du gjort lite större bollar)
 
Marias Jul, småkakor/skorpor | Ahlgrens bilar cupcakes, cupcakes, vaniljmuffins, ingefärskakor med kardeumma | | 43 kommentarer |
Upp