Powered by Jasper Roberts - Blog

Frisk Limetryffel

 
Här om veckan fick jag en ny pralinform och chokladfärg i brevlådan. Ivrig att inviga dessa gjorde jag praliner fyllda med limetryffel. Dom är helt vansinnigt goda och så där friska och härliga! Dessutom är det superenkelt att göra denna tryffeln, så jag tänkte dela med mig av receptet :)
 
Du behöver:
 
300 g vit choklad
knappt 1 dl grädde
saften och skalet från ½ lime
 
Finhacka chokladen. Koka upp grädden och tillsätt sedan chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt sedan limeskalet och limesaften. Rör om. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna. Rulla bollar och doppa i choklad eller rulla i tex kokos. 
 
Obs! vill du fylla dina praliner med denna tryffel så gör du det innan den hinner stelna. Bara skeda upp i skalen till pralinerna, ställ i kylen och låt stelna, och sedan häller du över choklad, som blir en botten på din pralin.
 
Praliner & Godis | lime, tryffel, praliner, limetryffel, limepralin | | 5 kommentarer |

Frilly Cake

 
Oj, vad tyst det har varit här nu! Jag har varit sjuk och utan inspiration till att baka helt enkelt. Idag gjorde jag dock en liten tårta och bjöd syster och mamma på. Den är 15 cm i diameter och så tjejig som den bara kan bli! :) 
 
Denna tårta är fylld med Dulce de Leche smörkräm och spacklad och spritsad med marängsmörkräm. Färgade marängsmörkrämen rosa också. Rosen är gjord av gumpaste. Recept på smörkrämen hittar ni här. Utesluter ni kolan så har ni en marängsmörkräm rätt och slätt! Till spritsningen har jag använt mig en en ganska liten stjärntyll.
 
Tips! Vill du göra en lite tårta men har ingen bakform? Använd en kastrull! Men glöm inte att skruva lös handtaget om det är av plast, det vore dumt att få smält plast i ugnen :)
 
Tårtor & Rulltårtor | | 2 kommentarer |

Vaniljcupcakes med hallongömma & Hallonsmörkräm

 
När jag äntligen hade fått till min smörkräm, så passade jag på och gjorde olika smaker. Den här gången blev det hallon. Den är riktigt god och somrig. Så somrig att om man blundar så skulle man kunna tro att det är en varm sommardag, och inte mitten av Januari. Så för er som längtar efter ljusare och varmare tider, det här är helt perfekt för er! :)
 
Marängsmörkräm med Hallon
 
3 äggvitor
100 g socker
100 g smör
½ tsk vaniljextrakt
60-75 g hallonpuré
 
Börja med att göra i ordning hallonpurén. Mosa hallonen och sila dem genom en finhålig sil. Häll sedan purén i ett kaffefilter, och låt det stå och rinna av i några timmar. Detta gör man för att minska risken att smörkrämen skär sig
 
Ställ en bunke med äggvitorna och sockret i, över vattenbad. Vispa för hand tills marängen når 65 grader. Ta av från värmen och vispa med elvisp till marängen svalnat och börjar få en fluffig, lite seg konsistens. Tillsätt sedan det rumstempererade smöret, lite i taget medan du vispar på låg- till medelhastighet. När du tillsatt allt smör ökar du hastigheten och vipsar tills smörkrämen gått ihop och är slät. Tillsätt hallonpuré efter smak, vispa tills det blandats ordentligt. Klart!
 
Cupcakes & Muffins | vaniljcupcakes, hallonsmörkräm, marängsmörkräm | | 3 kommentarer |
Upp