ls Mariasbakglädje -

Plopp Kärlek vs Premium Coconut

Jag har som så många andra testat den nya Plopp Kärlek. Första biten var okej-god men sen blev det på tok för sött för min smak! Jag är mycket mer förtjust i mörk choklad, och jag som älskar cocos blev lite smått förälskad i denna smak av Premium :) Testa!

Somriga Hallonmuffins!

Min syster Malin bjöd mig på muffins härom veckan och det var nog de godaste muffins jag nånsin ätit! Givetvis bad jag om receptet och ikväll testade jag att göra dem själv. Dom blir lätta och lufftiga, och jättesaftiga :) Jag smaksatte mina med hallon.
Du behöver:
5 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 ägg
½ dl olja
1 dl mjölk
1½-2 dl naturell yoghurt
eventuell smaksättning så som bär, choklad osv.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan ägg, olja, mjölk och yoghurt och vispa ihop till en jämn smet. Fördela i formar och grädda i mitten av ugnen. Börja med att grädda den på ca 180 grader i 20 min och sedan höjer du till 225 grader på slutspurten så dem får fin färg. Klart!

Pecancheesecake med kolatäcke

Du behöver:

Botten
12 digestivekex
75 g smält smör
Smula kexen i en bunke. Smält smöret och häll över kexsmulorna. Blanda ihop noggrant och tryck sedan ut det i en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen så botten stelnar till.

Fyllning
800 g philadelphiaost
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjöl
½ tsk salt
4 ägg
Rör ihop philadelphiaost, socker och vanlijsocker väl. Blanda i mjöl och salt. Rör sedan ner 1 ägg i taget så det blandas ordentligt. Häll över till formen och bred ut så det får en jämn yta. Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter på 175 grader. Låt den kallna i kylen.
Topping

Pecannötter
2 dl grädde
2 dl socker
2dl ljus sirap
1-2 tsk vaniljsocker

Koka ihop grädde, socker, sirap och vaniljsocker tills det börjar tjockna till en seg sås. Grovhacka nötterna och strö över kakan. Häll på såsen och ställ i kylen och låt det kallna. Serveras kall eller rumstempererad. Klart!

Morsddagstårta med Hallonmousse och glasskräm

Igår gjorde jag en tårta till morsdag. Jag gjorde en egen hallonmousse så det inte skulle bli så där översött. Blev friskt och gott! Och glasskräm! Fast inte som den man får i åttondelskakan på bageriet.. Dom har något mystiskt pulver man vipsar med mjölk i typ 15 min. Skulle gärna vilja veta vad det är för nåt.
Nå ja, här är tårtan :)
Hallonmousse
½ liter hallon
1 dl philadelphilaost
2 dl vispad grädde
Mosa hallonen och rör ner philadelphiaosten. Vispa grädden och vänd ner. Låt stå i kylen tills tårtan ska fyllas.
Glasskräm
ca 5 msk marsanpulver
2-3 dl mjölk
2 ½ dl vispad grädde
vaniljpulver
Vispa ihop mjölk och marsanpulver. Vispa upp grädde och vänd ner i marsankrämen. Smaksätt med lite vaniljsocker. Låt stå i kylen tills tårtan ska fyllas.
Chokladbotten, fylld (som sagt) med glasskräm och egengjord hallonmousse. Spacklad med grädde och täckt med marshmallowfondant.

Blommor Close up

Jag älskar hur blommorna ser ut, dom blev riktigt fina när jag använde silikonformen :)

Dekorativt

Igår fick jag ett paket på posten, glad tjej när det visade sig vara massa leksaker för en baktokig :) Så igår kväll gjorde jag blommor! jag hade vit sp som jag färgade i olika färger, skaffade rosa färg för någon dag sedan då jag har en beställning på en tårta som ska vara rosa.

Eftersom jag har tårtor att göra framöver är det väl bra att öva lite innan. I paketet var det bland annat puderfärg, en matpenna och en silikonform :)

Kycklinglasagne med bacon och fetaost

För någon dag sedan ville jag ha lasagne på nytt vis. Malin hade skramlat ihop en del recept på saker hon trodde skulle falla mig och Dennis i smaken, där fanns bland annat den här lasagnen.
Du behöver:
400-500 g kycklingfilé
1 paket bacon
200 g fetaost
lasagneplattor
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk kycklingfond
2 tsk oregano
salt & peppar
Vitsås:
75 g smör
3/4 dl mjöl
8 dl mjölk
salt & peppar
Börja med tomatsåsen. hacka lök och vitlök och fräs på i lite olja. Tillsätt tomatkross, oregano och fond. Koka under lock i 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Sedan tar vi vitsåsen. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd på med mjölk och krydda med salt och peppar. Låt sjuda i5-8 min.
Kycklingen - Skär i små bitar och strimla baconet. Bryn i stekpanna och salta och peppra.
Lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och börja med vitsåsen i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås, kyckling/bacon som du strör fetaosten över och sedan lasagneplattor igen. Fyll formen och grädda i ca 40 min. Klart!

Chokladtårtbotten -lika delar

Jag tycker att ska man göra en tårta så känns det rätt B-igt att köpa färdiga bottnar. Faktiskt. Har man tid till det (och det tar inte lång tid alls) så tycker jag att man ska baka sina egna bottnar. Det gjorde jag igår och de blev den maffigaste tårtbotten jag sett! :) Den är över 1 dm hög! Receptet är ett sådant där man tar lika delar av allt.
Jag använde en form som är 23 cm i diameter.
Du behöver:
7 ägg
1/3 mjöl
1/3 potatismjöl
1/3 kakao
2 ½ tsk bakpulver
socker
Ta fram 3 glas som är lika stora. Knäck äggen i ett glas, sedan har du det glaset som mått att gå efter då det ska vara samma mängd i dom andra glasen. Mät upp mjöl, potatismjöl och kakao i ett annat glas. Gör samma med sockret. Det ska alltså vara lika mycket i alla glasen. (vill du inte ha kakao så är det bara at hoppa det och ta hälften potatismjöl och hälften mjöl i ett glas.)
Vispa upp äggen och sockret riktigt poröst, nästan vitt. Tillsätt lite mjöl/potatismjöl i taget och sist bakpulvret. Eftersom kakan kommer bli väldigt hög tog jag bakplåtspapper som jag klippte i två delar och la efter kanten på formen, så slipper du söl i ugnen och ger tårtbottnen en chans att bli riktigt hög!
Grädda på 175 grader i ca 60 min. Grädda i nedre delen av ugnen. Klart!

Presentaskar till praliner

Som ni redan vet gör jag ju praliner och säljer, och självklart tycker jag man ska få dem i en fin ask också, så jag gör mina egna askar! Här är två som jag gjort nu på morgonen :)

Vad tycker ni? Blir det inte lite mer personligt att få dem i dessa askar? :)

Nya följare!

woho! Vad glad jag blev när jag loggade in här och sedan kollade runt lite på bloggen! Jag har fått flera nya följare ju :) Välkomna, och hoppas ni stannar!
Idag blir det praliner i form av citron, hallonlakrits och mocca. Sen är beställningarna klara.. Nä nu ljög jag. Mammas beställning är kvar. 

tips på bakblogg!

Vill ni läsa en riktigt fin och härlig bakblogg? Då rekommenderar jag verkligen Mammas Tårtor, Hon har dessutom en ny fin design nu! :)


Vårrullar

Eftersom att dom sålt vårrullar flera dagar i rad ute på samhället och jag har gått förbi och känt vad gott det luktar så har jag varit lite sugen på detta. Tog saken i egna händer och gjorde det till middag igår och bjöd även syster Malin :)
Du behöver:
Rispapper för vårrullar
1 paket köttfärs
2 morötter
½ litet vitkålhuvud
1 cm riven färsk ingefära
1 pressad vitlök
½ tsk vitvinsvinäger
1 tsk soja
salt & peppar
Bryn köttfärsen. Riv morötterna och vitkålen, samt ingefäran. Pressa vitlöken. Blanda ner detta och vitvinsvinäger, soja och smaka av med salt och peppar. Lägg på fyllning på dina rispapper och rulla ihop. Beskrivning finns på förpackningen. Stek i lite olja tills dom börjar vara krispiga. drygt 3-4 minuter. Servera med ris och sötsursås. Klart!

Morotstekakor

Igår bakade jag tekakor. Jenny, som har bloggen Cookiesndreams hade gjort ett roligt inspirationsinlägg där även mitt bröd kom med :) Jag hittade ett recept på tekakor jag ville testa, det kommer härifrån :)
Du behöver:
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g rumstempererat smör
3 stora morötter
2 msk flytande honung
2 tsk salt
10-13 dl vetemjöl special
2 dl vetekli
Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll över jästen och rör tills den löst upp sig. Riv morötterna fint. Blanda morötter, rumsvarmt smör, honung, salt, vetekli och hälften av vetemjölet i en bunke. Rör sedan ihop med jäst och mjölkblandningen. Blanda i mer mjöl till du får en deg som släpper från kanterna. Det gör inget om den är lite lös, bröden blir saftigare då. Jäs under bakduk i 30-40 min. Häll ut degen på bakbord och knåda den lite. Dela upp degen i lagom stora bitar och kavla sedan ut kakorna. lägg på plåt, nagga och jäs ytterligare ca 20 min. Grädda på 225 grader i ca 10-12 min. Klart!


Mer blommor av sockerpasta

I onsdagskväll fick jag ett sug att pyssla lite så jag gjorde några fler blommor. Dock var det dåligt ljus och jag hade inte så mycket tålamod som jag hade behövt. Så dom blev väl inte riktigt som jag ville.
Jag tänkte att jag kunde använda dem till morsdagstårtan. Om jag nu gör någon, det återstår att se. Men mest troligt!


Sockerblommor

Övning ger färdighet sägs det. Dock blev dessa gjorda lite halvhjärtat. Colin vaknade när jag höll på med detta och var ledsen så det blev som det blev. Men jag blir förhoppningsvis bättre och bättre på det här :) Vad tycker ni?


Modelleringsverktyg och utstickare

Paket med posten! Nu kan jag göra fina rosor och andra blommor utan att krångla till det, nu kommer det gå enkelt och smidigt. Och garanterat snabbare med. Om ni gillar att pyssla med sp och liknande, så föreslår jag att ni slår till och köper riktiga grejer! :)


Hemmagjord Citronlikör

Det här är något jag använder mig av när jag gör praliner eller andra bakverk. Jag fick den i samband med ett önskemål om citronpraliner. :) Så eftersom det inte är jag som gjort den så kan jag tyvärr inte tala om hur man gör den. Men jag kan tala om att den funkar jättebra att använda när man bakar.


Kinagryta och friterad kyckling/räkor

Kinagryta
Du behöver:
300 g fläskkött (fläskfilé eller liknande)
2 msk mjöl
margarin att steka i
2 gula lökar
2 morötter
2 paprikor
½ burk groddar
4 ananasringar
1 ½ dl ananasspad
3 msk socker
3 msk tomatpuré
3 msk soja
3 msk vinäger
Strimla köttet, vänd i mjölet. bryn köttet i stekpanna. Häll över till en gryta. Hacka grönsakerna och tillsätt i grytan. Häll ananasspad, tomatpuré, socker, soja och vinäger i stekpannan och låt koka ihop. Häll över till grytan med köttet och grönsakerna. Låt puttra tills grönsakerna är klara. Servera med ris eller nudlar. Klart!

Marinad till kyckling/räkor
Du behöver:
2 msk soja
1 tsk flytande honung
1 riven/pressad vitlöksklyfta
2 cm riven ingefära
cayennepeppar

Blanda ihop alla ingredienser och häll över kycklingen som du skurit upp i mindre bitar och lagt i en skål/påse. Låt dra ca 1 timme. Fritera sedan kycklingen/räkorna efter att du doppat dem i frityrsmet. Klart!

Ice Coffee

Förra sommaren när jag och Dennis var och hälsade på mina systrar i Nynäshamn testade vi iskaffe. Det ser gott ut, men det var inte alls någon hit för nån av oss. Det smakade bara kallt kaffe och kallt kaffe är inte gott. Så det var en riktig besvikelse. Jag har inte vågat testa det igen sen dess. Jag håller mig till Latte.

Mer praliner gjorda.

Har fått lite mer praliner gjorda. Det tar sig. Nu har jag mocca, hjortron, hallon/lakrits och citron/lakrits kvar att göra. Men det får bli i morgon,har stått i köket bra många timmar nu. 

Pasta Carbonara

Pasta är nånting som äts många gånger i veckan här hemma hos oss. Igår blev det pasta carbonara. Det går fort, är enkelt men känns ändå lite lyxigt!
Du behöver:
Pasta
1 paket skivat bacon
1 ½ dl grädde
1 äggula
salt och peppar
parmesanost
Koka pastan.
Skär baconet i små bitar och knaperstek det. Blanda ihop grädde, äggula, salt och peppar och riven parmesanost. Hur mycket ost du har är av tycke och smak. Jag brukar ha ganska mycket.
När pastan har kokat klart häller du av vattnet och sedan rör du ned ostblandningen och baconet. Riv lite ost uppepå. Klart!


Praliner

Jag håller på att göra praliner. Beställningarna börjar hamna i kö och nu har jag nästan allt till dem så jag satte igång. Någon gång måste jag ju börja liksom. Har gjort klart 2 sorter, "bara" 5 kvar. Har fått önskemål om en ny smak som även min syster Malin tyckte att jag skulle försöka med. Citron/lakrits. Får se om jag får ihop det hela.

Så, jag har det jag gör kan man väl säga. Mamma skulle komma hit och vara snäll och köpa med sig det sista jag behöver för resten av pralinerna :)
Aningen suddig bild, tagen med mobilen.

150 röster!

Jag är nu uppe i 150 röster i Miss Cupcake-tävlingen :) tack alla som röstar på mig! Fortsätt gärna med det hääär!

Det blir fullt upp!

Jag har fått många förfrågningar nu om jag kan tänka mig att sälja mina bakverk. Så jäkla roligt att det finns dem som tycker dom är så pass fina att dom kan tänka sig att betala för dem! :)
Och det är inga dåliga grejer det ska vara till heller. har fått frågan när det gäller både dop och födelsedagar bland annat. Riktigt roligt! Och självklart antar jag den utmaningen -för en liten utmaning är det ju, då jag bara bakat för eget bruk tidigare :)
All fin beröm jag får gör mig alldeles varm inombord. Tack allihop! :)


Rosor

Jag gjorde ett försök att spritsa rosor på det lite mer avancerade sättet. Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde det skulle vara. Jag använde mig av smörkrämen jag hade kvar från ett tidigare bak, det hade garanterat varit lättare och blivit finare om jag haft typ frosting eller liknande. Men för att vara första försöket tycker jag att dom blev fina! :)
Om övning ger färdighet så kommer dom bli fantastiska! ;)
vad tycker ni? :)

Nu när tyll finns..

Nu när jag har rätt tyll till det så funderar jag på att öva lite på olika spritstekniker. Jag har redan testat att spritsat rosor med rosentyllen och det var inte alls svårt! :) Så nu skulle jag vilja testa att göra rosor med en mer avancerad teknik. Kolla in det här så får ni se, helt otroligt fint!

Det finns massor av liknande videos på YouTube, bara att kolla vidare om du vill ha någon som är mer ingående på hur man gör, vilket tyll man bör använda osv.

MMF - Marshmallowsfondant

Jag svängde ihop lite fondant nu när jag kom hem efter ett besök på BVC. Det var verkligen jätteenkelt att göra, och fort gick det! Vill ni ha receptet? :)
Du behöver:
200 g marshmallows
2 msk vatten
½ msk matolja
ca 300 g florsocker

Häll vatten och marshmallows i en skål och ställ in i micron och kör på högsta effekt tills alla marshmallows smält, rör om mellan varven. Häll i en skvätt olja och rör om. Tillstätt florsocker lite i taget och rör tills degen börjar lossna från kanterna. Häll då ut degen på ett bakbord som är mjölat väl med florsocker och knåda in florsockret tills du fått en elastisk och icke kladdig deg. Förpacka sedan väl i plastfolie och förvara i rumstemperatur. Klart!

Lila Macarons med vaniljkräm

Åh, jag gillar verkligen lila! Kolla vad söta dem blev!:) Dom blev inte perfekta den här gången heller, men det var nära nu. Lite, lite längre i ugnen så hade dom blivit perfekta! Vad tycker ni, ser dom inte fina och goda ut? :)
Jag gillar receptet på smörkrämen, enkelt och lätt att komma ihåg.
 
 
 
Du behöver:
90 g rumstempererat smör
90 florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker (eller valfri smaksättning)
Hushållsfärg
 
vispa upp smör och florsocker. Tillsätt äggulan, smaksättningen och hushållsfärgen. Spritsa ut på hälften av dina macarons och para ihop dem. Klart!
 

Macarons -igen!

Gör ännu ett försök till macarons. Dom ser fina ut i ugnen, börjar få fötter och ser lena och blanka ut. Vi får se hur det blir, om dom blir ihåliga eller om jag faktiskt får till dem perfekta den här gången. Håller tummarna och ni kommer få se dem när dem är klara :)

Klara!

Det här var roligt, jag kommer garanterat göra fler. Men det får bli en annan dag, färdigbakat för idag :) Vilken är er favorit? Rösta gärna, det tar bara några sekunder :) Tack!

Klicka här för att rösta på nr 1.

Klicka här för att rösta på nr 2.

Dekoreringsrosor

Det här ska jag dekorera mina cupcakes med idag :) Gjorde dem igår kväll i brist på annat.

RSS 2.0