Cheesecake-inspirerad Vaniljpannacotta
Du Behöver:
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
½ dl socker
2 gelatinblad
4 diegestivekex
en klick smör
ca 2 dl sommarbär (hallon, blåbär, björnbär använde jag.)
2 msk socker
½ gelatinblad
Pannacotta
Lägg gelatinbalden i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Blanda ner det smulade kexen i smöret du smält. Lägg i botten på glasen och pressa det kompakt.
Tillsätt gelatinbladen i gräddblandningen och häll upp i glasen. Ställ i kylen och låt stelna, det tar någon timme.
Bärsås
Lägg gelatinbladet i blöt. Häll dina bär i en kastrull med sockret. Låt koka i ca 5 min. Sila sedan bären för att få bort kärnorna. Tillsätt gelatinbladet och rör om så det löser upp sig. Häll sedan över den stelnade pannacottan. Stäl i kylen och låt stelna. Garnera med bär och riven vit choklad. Klart!
Åh tusan vad gott! Älskar pannacotta och cheesecake :)