Kycklinglasagne med bacon och fetaost
Du behöver:
400-500 g kycklingfilé
1 paket bacon
200 g fetaost
lasagneplattor
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk kycklingfond
2 tsk oregano
salt & peppar
Vitsås:
75 g smör
3/4 dl mjöl
8 dl mjölk
salt & peppar
Börja med tomatsåsen. hacka lök och vitlök och fräs på i lite olja. Tillsätt tomatkross, oregano och fond. Koka under lock i 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Sedan tar vi vitsåsen. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd på med mjölk och krydda med salt och peppar. Låt sjuda i5-8 min.
Kycklingen - Skär i små bitar och strimla baconet. Bryn i stekpanna och salta och peppra.
Lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och börja med vitsåsen i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås, kyckling/bacon som du strör fetaosten över och sedan lasagneplattor igen. Fyll formen och grädda i ca 40 min. Klart!
Låter ju urmumsigt!