Powered by Jasper Roberts - Blog

Morsddagstårta med Hallonmousse och glasskräm

Igår gjorde jag en tårta till morsdag. Jag gjorde en egen hallonmousse så det inte skulle bli så där översött. Blev friskt och gott! Och glasskräm! Fast inte som den man får i åttondelskakan på bageriet.. Dom har något mystiskt pulver man vipsar med mjölk i typ 15 min. Skulle gärna vilja veta vad det är för nåt.
Nå ja, här är tårtan :)
Hallonmousse
½ liter hallon
1 dl philadelphilaost
2 dl vispad grädde
Mosa hallonen och rör ner philadelphiaosten. Vispa grädden och vänd ner. Låt stå i kylen tills tårtan ska fyllas.
Glasskräm
ca 5 msk marsanpulver
2-3 dl mjölk
2 ½ dl vispad grädde
vaniljpulver
Vispa ihop mjölk och marsanpulver. Vispa upp grädde och vänd ner i marsankrämen. Smaksätt med lite vaniljsocker. Låt stå i kylen tills tårtan ska fyllas.
Chokladbotten, fylld (som sagt) med glasskräm och egengjord hallonmousse. Spacklad med grädde och täckt med marshmallowfondant.
Tårtor & Rulltårtor | |
#1 - - Malin - stjärnflocka:

Underbar tårta!!!

#2 - - Mary:

Vacker tårta! Duktig du är :)

#3 - - Elins blogg:

Mums vad gott allt ser ut! Farligt att gå in här ;)

#4 - - Sara:

Åh så fin! :)

#5 - - Sara:

Superfina blommor och tårtan är underbar! Vart har du köpt formarna till blommorna?

#6 - - Ida:

åh, ser ju underbart gott ut & fin desutom! :) Hur gör du marshmallowfondant? är det den man köper i affären .. eller gör du egen?

#7 - - Jessica:

Wow, vilken underbar tårta. Min treåriga dotter skulle gå i taket av lycka om hon fick en sån på födelsedagen. Man kanske ska prova...

#8 - - Paulina:

Oh wow, det ser ju helt underbart ut !

Hade verkligen inte haft något emot att sätta tänderna i den! :'D

#9 - - martina:

livsfarligt att gå in här ju!

#10 - - Caroline:

Ser jättegott ut, ser fram emot att se mer av dina bakverk! :)

#11 - - isabelle:

vad fina bakverk du gör!

riktigt sugen man blir..

#12 - - Carina:

Vilken läcker tårta, vilken jättefin blogg!

#13 - - Carina:

Underbar tårta, jättefin blogg med klara och härliga foton! Återkommer snart igen.

#14 - - Therese:

Jag har testat att göra dessa två fyllningar, men det gick inte så bra:(. Hur får du dem och stelna så pass mycket att du kan ha dom som fyllning i tårtan? Mina blev alldeles för rinniga och stelnar inte i kylen alls. Vad blev fel? Tacksam för svar:)!
/Mvh Therese

Svar: Använde du frysta bär? Då blir det ju lite vattnigare och kan behövas gelatinblad i. ca 1-2 borde räcka. Marsankrämen du vispar upp ska vara tjock, så den inte blir tunn och rinnig när du blandar den med grädden. Det stelnar ju till sig lite också om den får stå i kylen en stund innan det är dags att fylla tårtan :) Hoppas det här var till någon hjälp!
Marias bakglädje

#15 - - Pamela Olsson :

Hej!
Vilken fin tårta :-)
Har du gjort blommorna själv? Hur gör man isåfall dessa?

Kram på dig!

Svar: Ja jag har gjort dem själv, du hittar beskrivning under kategorin "steg för steg" :)
Marias bakglädje

Upp