No Bake Blåbärscheesecake

 
Jag släpade med mig fästmannen till skogs i helgen där det plockades både hallon och blåbär. Egenplockade, färska bär är rena lyxen för en baknörd som mig! Jag gillar cheesecake, dess lenhet och krämigheten och hur den riktigt smälter i munnen. Jag har länge varit nyfiken på no bake cheesecake, och bestämde mig för att göra en. Hittade inget recept som jag kände att jag fastnade för,så jag svängde ihop ett eget istället :)
Denna cheesecake smakar verkligen blåbär och blir sådär härligt sammetslen.
 
BLÅBÄRSCHEESECAKE
 
Botten:
 
150 g digestivekex
80 g smör
 
Mixa kexen tills du fått en ett finmalet "mjöl". Smällt smöret och blanda väl med kexsmulorna. Tryck ut massan i en springform (form med löstagbar kant). Ställ i kylen.
 
Blåbärspuré:
 
5 dl blåbär
3 msk socker
 
Koka blåbär och socker på låg värme tills bären kokat sönder. Sila genom en finmaskig sil.
 
Cheesecakefyllning:
 
500 g philadelphiaost
250 g Kesella 10 %
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
5 gelatinblad
 
Vispa philadelphia och kesella till en slät smet. Tillsätt socker och vaniljpulver. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör sedan ner dem ett och ett i den varma blåbärspurén. Rör sedan ner purén i cheesecakesmeten och blanda väl. 
 
Klä springformens kanter med OH-papper. Häll sedan smeten i formen och jämna till den, slå formen i bänken för att få bort eventuella luftbubblor. Ställ i kylen och låt stå, gärna över natten.
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie Petersson

Åh så god den ser ut att vara :-)

Svar: Helt klart värd att testa :)
Marias bakglädje

2013-08-13 @ 15:35:21
URL: http://syrum.blogg.se/
Postat av: Solveig

Sommargodis! Mums!

Svar: Mycket god! :)
Marias bakglädje

2013-08-13 @ 17:34:15
Postat av: Carro

GUd så gott det ser ut! Det här ska testas vid första bästa tillfälle :) Själv är jag en sucker för frusen cheesecake (du vet med philadelhpia o grädde) men det här lät lika fräscht och gott så det mkanske blir en ny favorit ;)

Svar: Tack! :) Den blev riktigt god kan jag säga. Jag tycker att frusen cheesecake är helt okej, dock påminner den för mycket om glass och jag är inte alls någon glassätare :P
Marias bakglädje

2013-08-14 @ 08:51:41
URL: http://cajjot.blogspot.com
Postat av: Sara

åh va gott :)

2013-08-16 @ 13:06:13
URL: http://sarajosefin.blogg.se
Postat av: Annika

Mumsigt :>

2013-08-16 @ 13:06:14
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: sofia

guuud så gott det ser ut :D

2013-08-16 @ 13:11:55
URL: http://sofiaalia.blogg.se
Postat av: Amanda

Men hjälp så god den såg ut! Och jag som älskar blåbär! :)

2013-08-16 @ 13:12:05
URL: http://Smiilewideeveryday.blogg.se
Postat av: Jenny

Ser gott ut :)

2013-08-16 @ 13:12:42
URL: http://www.barajk.blogg.se
Postat av: cajsa torres

åhh va gott!!

2013-08-16 @ 13:16:43
URL: http://chawey.blogg.se
Postat av: Hedda Delin

Ser helt underbar ut!

2013-08-16 @ 13:17:12
URL: http://heddadelin.blogg.se
Postat av: Felicia

Åh va det ser gott ut! Riktigt snyggt gjord också!

2013-08-16 @ 13:18:58
URL: http://tahki.blogg.se
Postat av: maandelina.blogg.se

åh så gott

2013-08-16 @ 13:19:51
URL: http://maandelina.blogg.se/
Postat av: Vilma

Mmmm, ser gott ut!

2013-08-16 @ 13:23:04
URL: http://vilmah.blogg.se
Postat av: Jennie Ivarsson

åh, åhå vad gott!!

2013-08-16 @ 13:23:52
URL: http://jennieivarsson.blo.gg/
Postat av: Åsa Roos

Tack för receptet! Jag testade med svarta vinbär i stället för blåbär och även det blev kanongott.

Svar: Åh det lät ju jättegott! :)
Marias bakglädje

2013-08-18 @ 20:07:34
Postat av: Bakande Sara

Ååå så gott!

2013-08-22 @ 14:52:19
URL: http://bakandesara.blogspot.se
Postat av: Sara Larsson

Hej!
Hade tänkt göra denna tills på lördag och undrar hur du gjort det fina mönstret? Ser väldigt läckert ut! :)

Svar: Vad roligt! Jag droppade puŕe i cirklar och sedan drog en tandpetare genom, då blev det detta mönster :)
Marias bakglädje

2013-10-23 @ 21:18:29
URL: http://www.snarast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0