Världens godaste Hallonmousse!
Jag håller i skrivandets stund (nästan) på att göra en födelsedagstårta till en liten tjej som fylller 2 år idag! Bilder på tårtan kommer inom kort, den måste ju bara bli färdig först ;) Den här Hallonmoussen är en av fyllningarna, och den är så god att jag skulle kunna sleva i mig alltihop med sked direkt ur bunken! :) Frisk och fräsch med tydlig hallonsmak :) Den går faktiskt utmärkt att servera som dessert, i glas med lite hallon och riven vit choklad till exempel.
Jag ber om ursäkt för de tråkiga mobilbilderna.
Du behöver:
5 dl hallon
2 ½ dl grädde
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker (äkta)
1 2/3 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka hallon och socker i en kastrull tills hallonen kokat sönder och sockret löst upp sig. Sila hallonen genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Vispa grädden. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den varma hallonpurén. Låt svalna något och rör sedan ner hallonpurén i grädden. Portionera ut i glas eller låt stå till sig en stund i en bunke och fyll sedan din tårta. Klart!