Powered by Jasper Roberts - Blog

Very Vanilla Sprinkle Cupcakes

 
Regnet öser ner och åskan går, vad passar då bättre än en stund i köket? Kändes som givet idag. Så, ett gäng minicupcakes fick det bli. De perfekta munsbitarna. Och eftersom dom är så små, så kan man med gott samvete ta två! ;)
 
Gillar man fluffiga, mjuka kakor med mycket vaniljsmak så passar dessa som handen i handsken! Dessutom blir dom extra söta med det färggranna strösslet. Man blir glad av dessa!
 
VANILJMUFFINS
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 dl socker
25 g smör
½ dl mjölk
1 ½ dl mjöl
3/4 tesked bakpulver
½ tskvaniljextrakt
 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken. Häll över smör- och mjölkblandningen till ägg/sockersmeten. Rör om. Tillsätt sist bakpulver och mjöl och vänd ner. Häll upp i små muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-15 min. Låt kallna.
 
VANILJFROSTING MED MASCARPONE
 
Du behöver:
 
1 dl grädde
80 g Mascarponeost
35 g vit choklad
½ tsk vaniljextrakt
½ vaniljstång
 
Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke över ett vattenbad. Medan chokladen smälter vispar du grädden tjock tillsammans med vaniljextrakt och frön från vaniljstången, och mascarponeosten mjuk och smidig, i separata bunkar. Häll sedan över den smälta chokladen till macarponeosten. Vänd sedan ner grädden. Ställ ikylen en stund för att den ska sätta sig. Spritsa sedan ut över dina cupcakes. 
 
 
 
Cupcakes & Muffins | Very Vanilla Cupcakes | |
#1 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Superfina .-)

#2 - - Sandra - Fika of the day:

Vilka härliga pastellfärger!

#3 - - Anna:

Var kan man köpa vaniljextrakt och ungefär hur mycket kostar det? Älskar din blogg!

Svar: tusen tack! Det finns att köpa på bl.a www.strosselannat.se :) Inte så farligt dyrt. Du kan även göra egen :)
Marias bakglädje

#4 - - Tove:

Hej! :)

Dessa små cupcakes ser supergoda o söta ut!

Jag tänkte baka de i veckan och undrar hur många cupcakes smeten räcker till? Jag ska nämligen baka till cirka 50 personer?

Tack för en inspirerande och rolig blogg!
Kram Tove

Svar: Hej! Dessa är minicupcakes så dubblar du receptet får du kanske ut 12 normalstora :)Tack för de fina och värmande orden! :)
Marias bakglädje

Upp