Very Vanilla Sprinkle Cupcakes
Regnet öser ner och åskan går, vad passar då bättre än en stund i köket? Kändes som givet idag. Så, ett gäng minicupcakes fick det bli. De perfekta munsbitarna. Och eftersom dom är så små, så kan man med gott samvete ta två! ;)
Gillar man fluffiga, mjuka kakor med mycket vaniljsmak så passar dessa som handen i handsken! Dessutom blir dom extra söta med det färggranna strösslet. Man blir glad av dessa!
VANILJMUFFINS
Du behöver:
1 ägg
1 dl socker
25 g smör
½ dl mjölk
1 ½ dl mjöl
3/4 tesked bakpulver
½ tskvaniljextrakt
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken. Häll över smör- och mjölkblandningen till ägg/sockersmeten. Rör om. Tillsätt sist bakpulver och mjöl och vänd ner. Häll upp i små muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-15 min. Låt kallna.
VANILJFROSTING MED MASCARPONE
Du behöver:
1 dl grädde
80 g Mascarponeost
35 g vit choklad
½ tsk vaniljextrakt
½ vaniljstång
Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke över ett vattenbad. Medan chokladen smälter vispar du grädden tjock tillsammans med vaniljextrakt och frön från vaniljstången, och mascarponeosten mjuk och smidig, i separata bunkar. Häll sedan över den smälta chokladen till macarponeosten. Vänd sedan ner grädden. Ställ ikylen en stund för att den ska sätta sig. Spritsa sedan ut över dina cupcakes.
Superfina .-)