Till sommaren blir det en hel del glassätande, både till ungarna och mig. Då känns det faktiskt rätt gött att kunna erbjuda ett hälsosammare alternativ som ungarna faktiskt tycker om! Dessa glassar är jackpot då! Fräsch och frisk med tydlig jordgubbssmak.. Nom! Snabbt och enkelt är det att göra med och har du inga glassformar så går det utmärkt att göra detta i en bunke och skeda upp i skålar sedan.
4 PINNGLASSAR
1 dl grädde
1 ½ dl turkisk yoghurt
½ dl florsocker eller 2 msk honung (eller ingen sötning alls om så önskas)
4-5 jordgubbar, varav 2 skivas och läggs i formarna
1 krm vaniljpulver
Vispa grädden fluffig. Vispa turkisk yoghurt och florsocker för sig och tillsätt vaniljpulvret. Vänd sedan ihop grädde och yoghurten. Mixa eller mosa jordgubbarna i en skål, jag använde färska men det går nog lika bra med frysta, tinade. Kör jordgubbsmoset genom en sil för att få bort kärnorna. SKiva upp 2 jordgubbar och lägg i botten på formarna. Fyll upp med glassmeten nästan hela vägen upp. Häll jordgubbssåsen i en spritspåse och spritsa ner i glassen. Lägg in i frysen och låt stå i minst 4 timmar. Ät och njut!
#2 -
-
Linda:
Det här låter ju precis huuur gott som helst och ska testat så snart som det bara är möjligt, först ska jag leta upp en glassform att tillverka i. Tack!
Svar:
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos
#17 -
-
Emilia Westerström:
Ser super ut! Hur blir de skivade jordgubbarna? Kan tycka att frysta jordgubbar blir så slajmiga? Eller?
#18 -
-
Emilia Westerström:
Ser super ut! Hur blir de skivade jordgubbarna? Kan tycka att frysta jordgubbar blir så slajmiga? Eller?
Svar:
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos
#19 -
-
Jasmine:
Så vackert! Tänk vad man kan skapa med det vackra från naturen. Tack för att du inspirerar!
Kram
#21 -
-
Vickman:
Wow vad gott det såg ut, riktigt fina bilder! Vill göra något liknande till min son, som han kan springa runt och smaska på😍
Fina recept och läckra bilder! Tack!