Powered by Jasper Roberts - Blog

Muffins med rabarbergömma och schweizisk maräng

 
Idag är det som ni kanske vet, muffinsens dag! Om ni inte visste så vet ni det nu ;) Dagen till ära har jag gjort supervåriga och goda muffins med en rabarbergömma och italiensk maräng på toppen. Rabarbern ger en liten kick med sin härliga syra och den lena marängen ger en känsla av ett fluffigt moln i munnen.. Ja, ni hör ju, gå och baka nu med detsamma! ;)
 
RABARBERKOMPOTT
 
ca 100 g rabarber
2 ½ msk socker (mer eller mindre beroende på hur syrligt du vill ha det)
1 knivsudd malen kardemumma
1 msk vatten
 
Hacka rabarbern och lägg alla ingredienser i en kastrull och koka tills rabarber precis börjar falla isär. Ta av från värmen och ställ åt sidan och låt svalna.
 
MUFFINS
 
40 g rumsvarmt smör
100 g mjöl
140 g socker
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker (äkta vanilj)
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
 
Lägg smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa till en mjölig massa. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop. Häll upp smeten i formar och klicka i rabarberkompott och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min.
 
 SCHWEIZISK MARÄNG
 
2 äggvitor
1 dl socker
½ tsk vaniljextrakt
 
Värm äggvita och socker i värmetålig bunke över vattenbad, vispa för hand tills sockerkristallerna löst sig. Det känner du enkelt genom att "gnugga" smeten mellan fingrarna. Är där sockerkristaller kvar så känner du dem. Ta sedan av från värmen och tillsätt vanilj och fortsätt vispa med maskin tills du har en vit och fluffig maräng som inte längre är varm. Häll upp i spritspåse och spritsa ut över dina muffins. Har du en brännare kan du även bränna av marängen lite för snygg finish!
 
Cupcakes & Muffins | rabarbermuffins med italiensk maräng, rabarbergömma, rabarberkompott, marängfrosting | |
#1 - - Ljuva Julia:

Fantastiskt, så himla vackra!! Vi har inte fått några rabarber i år, jag tror jag har råkat mörda dem...

Svar: Tack! :)
Åh nej! Jag tror jag ska leta mig en ny planta, tycker dom växer dåligt. Stora blad men korta stjälkar :/
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#2 - - Liene Svärd:

Åh det där verkar gott!

#3 - - Natalie:

Ååh, så himla smarrigt! Superfina bilder också :) Måste nog baka typ nu med detsamma!

#4 - - C:

Min maräng håller på att vispas nu! :)

Svar: Härligt! Återkom gärna med vad du tyckte om dom! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#5 - - Julia:

Vilka fina bilder... Och så ser det ju väldigt gott ut!😀

#6 - - Emma:

Åh dom såg då fantastisk läckra ut!
Man önskar ju nu att man kunde plocka ut bilden från skärmen o få den i hand direkt. Detta skall jag prova. Tusen tack för tipset!

#7 - - emiiza:

ser gott ut

#8 - - Emma:

mums!!

#9 - - Camilla Cecilia:

Nam, så godt! <3
Har forresten konkurranse på bloggen min nå, om du er interessert :D Innlegget ligger øverst på bloggen.
Håper du får en fortsatt fin søndag! :) <3

#10 - - Linda:

Mums, de ser ju helt fantastiska ut!! :D

#11 - - Malin (svim):

Det ser ju väldigt gott ut! =) Men vad är det för skillnad på vanlig maräng och italiensk ? : )

Svar: Italiensk maräng är varmvispad över vattenbad och behöver inte bakas av i ugn :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#12 - - Helen:

Ser himla frächt och gott ut! Ha en bra helg.

#13 - - Mjolkfriabakverk:

Underbart!

#14 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott och vad fina dom blev :)

#15 - - Erika:

Men gud vad gott :)

#16 - - Elise:

Åh, de här måste jag testa! Mums!! :D

#17 - - Maja:

Åh, ser supergott ut! Får mig att tänka på en helt underbar citronkaka med mjuk maräng, maräng med allt som är syrligt är ungefär alltid en perfekt kombo.

Svar: jag håller helt med dig! maräng till den syrliga rabarbern var himmelskt!
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

#18 - - Caroline:

Såå gott det där såg ut😄

#19 - - Corre:

Mumsiga. Har bakat.
From corinas.for.me

Svar: har du provat dom? kul! :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

Upp