Smores Snittar

 
Nåt som jag tycker är fantastiskt gott och lite av ett måste när man är ute och grillar, det är grillade marshmallows. Lägg till något slags chokladkex att klämma fast dem mellan så är man ju i himlen! Och man har även gjort sig en s'mores! Poppis i USA och jag förstår varför.. Tänk dig den här s'moreskänslan på en kolasnitt ;) Kan ju inte gå fel helt enkelt :)
 
S'MORES SNITTAR
 
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
½ msk äkta vaniljpulver
3 dl mjöl
2-3 msk nutella
1 näve marshmallows 
 
Rör socker och smör mjukt och smidigt. Tillsätt övriga ingredienser (spara nutellan och marshmallowsen) och arbeta ihop till en smidig deg. Dela upp degen i 2 delar och rulla ut och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till rullen och gör en skåra i mitten med hjälp av ett finger. Klicka ut nutellan i skåran. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 14 min. Ta ut och tryck dit marshmallows, bränn av med brännare eller ställ in i ugnen på grill effekt så dom får färg. Skär i bitar.

Kommentarer
Postat av: Mirre - Sweetwords

Oh så gott

2017-04-05 @ 18:20:50
URL: http://sweetwords.se
Postat av: Matilda

Åh guuud vad gott det lät... måste nog testa dessa :) fast byta ut nutellan mot nånting nötfritt då. Tack för receptet!!

2017-04-07 @ 03:25:31
URL: http://lejoninna.blo.gg
Postat av: Mie Jensen

Men wow vad gott! Tror du att det går att byta ut nutellan mot vanlig smält choklad? Är nötallergiker haha :)

Svar: Absolut! Du kan ju ta chokladknappar och lägg på innan gräddning :)
Marias bakglädje / Maria Walkeby Roos

2017-04-07 @ 10:05:42
URL: http://miejensens.blogg.se/
Postat av: Mirre

Ohh vad gott

2017-04-07 @ 19:27:03
URL: http://sweetwords.se
Postat av: EVELINA

Ser jättegoda ut!!

2017-04-07 @ 19:33:55
URL: http://evelinawilson.blogg.se/
Postat av: Stina

Ser gott ut! ska testa göra något liknande fast med glutenfria kakor :)

2017-04-09 @ 15:57:33
URL: http://rosenrd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0