Rabarberbullar!

Ja det blir mycket rabarber nu, men det är ju säsong för det nu och då ska man väl använda dem så mycket man bara kan. Idag blev det bullar fyllda med rabarbercurd. Så gott! :)
 
Du behöver:
 
ca 2 dl rabarbercurd, recept hittar du här.
50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl socker
½ tsk salt
ca 12-3 dl vetemjöl special
ägg till pensling
pärlsocker
 
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i i mjölken. Värm till 37 grader. Häll över till bunken med jästen och rör omså den löser upp sig. Tillsätt salt och socker,samt lite mjöl i taget. När degen börjar släppa från kanterna och inte klibbar på fingrarna är den klar. Jäs under bakduk i 60 min till dubbel storlek.
 
Dela degen i två, kavla ut och bred på rabarbercurden. Rulla ihop, skär upp och lägg i formar. Jäs ytterligare 10 min på plåt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min225 grader. Klart!
 

Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor

Ser galet gott ut

2012-06-27 @ 14:50:32
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Postat av: Carro

De ser helt underbart goda ut=)
Men, vad menar du med 2 rabarbercurd? Menar du 2 satser?

Svar: oj, bra att du sa det, hade missat att skriva dl :)
Marias bakglädje

2012-06-27 @ 16:37:11
URL: http://cajjot.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0