Brownies med Havssaltglass & Smörkolasås
Att jag älskar choklad kommer väl knappast som någon nyhet. Jag fick sådant chokladsug igår, så jag svängde ihop en sats med brownies. Efter att ha smakat på den, kände jag att det vore fantastiskt gott med en glass till, en glass som sticker ut lite! Har någon tidigare smakat glass med havssalt? Om inte -gör det! Den är fantastiskt god!
Meningen med saltet i glassen är inte att själv glassen ska vara salt, utan att saltet ska förtydliga smakerna, man ska bara ana sältan i glassen. Gudomligt tillsammans med den rätt mäktiga Browniesen. Toppa det hela med en suveränt god smörkolasås och du är i himmelriket!
GLASS MED HAVSSALT
Du Behöver:
2 ägg
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl grädde
havssalt
Separera äggen i varsin skål. Vispa äggvitorna fasta. Vispa socker, vaniljpulver och ägggulor poröst. värm mjölken och låt den få ett uppkok under omrörning. Häll mjölken över till ägggulor/socker och rör om väl. Häll tillbaka mjölk/ägggulor/sockerblandningen i kastrullen och värm tills det börjar tjockna. Det får INTE koka. Låt svalna något.
Rör i äggvitorna och blanda väl. Tillsätt havssalt, lite i taget och smaka av tills du har en smak av sött och salt som möts i en god balans. Ställ i kylen för att kallna. Vispa upp grädde och tillsätt i den kalla glassmeten. Häll upp i formar och ställ i frysen, rör om då och då. Har du en glassmaskin? Kör glassen i den!
BROWNIES
Du Behöver:
Du Behöver:
100 g rumstempererat smör
125 g mörk choklad (70%)
2 ägg
2 ½ dl socker
½ tsk vaniljpulver
2 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över vattenbad. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt sedan äggen och vaniljpulvret. Sikta ner kakao och mjöl. Rör till sist ner den smälta chokladen i smeten. Häll upp i en ugnsform som är ca 24x24 cm, som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Klart!
Shiiit så gott de ser ut o va!
allt bra idag? :)